ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πού έρχονται τοπικά lockdown- Τι θα γίνει με τη Δ. Αττική

Πού έρχονται τοπικά lockdown- Τι θα γίνει με τη Δ. Αττική

Στο κόκκινο εξακολουθούν να βρίσκονται πολλές περιοχές της χώρας παρά τα παρατεταμένο – εδώ και 1,5 μήνα lock down – με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να εξετάζει σοβαρά πλέον το ενδεχόμενο τοπικών περιορισμών.

Όπως είπε χθες ο υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας υπάρχουν περιοχές όπως η Κοζάνη αλλά και η Δυτική Αττική που έχουν ιδιαίτερα επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο το οποίο εξετάζεται. Ο κ. Κικίλιας, ξεκινώντας τις δηλώσεις του, αναφέρθηκε στα (χθεσινά) κρούσματα όπου υπάρχουν περισσότερα στους νομούς Κιλκίς, Ξάνθης, Πιερίας, Δράμας, Θεσσαλονίκης, Κοζάνης, Γρεβενών, Ροδόπης, Πέλλας και Λάρισας, προειδοποιώντας ότι «αν επιδεινωθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα θα επαναξιολογηθούν τα μέτρα».

Χθες συνεδρίασε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για την κατάσταση η οποία συνέτεινε πως πρέπει να υπάρξουν παρεμβάσεις. Οσον αφορά την Κοζάνη σήμερα το πρωί θα εξεταστούν και πάλι τα δεδομένα και δεν αποκλείεται ακόμα και εντός της ημέρας να υπάρξουν ανακοινώσεις.

Η εικόνα στην Δυτική Αττική 

Οσον αφορά την Δυτική Αττική το πρόβλημα είναι πιο περίπλοκο καθώς υπάρχουν στοιχεία πως οι συρροές προέρχονται από συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες, όπως οι Ρομά με αποτέλεσμα να εξετάζονται και πιο στοχευμένα μέτρα. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι πως σήμερα ο υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοίδης θα βρεθεί στην Κοζάνη, ενώ ο υφυπουργός Νίκος Χαρδαλιάς θα πραγματοποιήσει σύσκεψη στην Θεσσαλονίκη.

Η κυβέρνηση πάντως στέλνει μήνυμα σε όλους τους τόνους στους πολίτες να τηρήσουν τα μέτρα καθώς σε διαφορετική περίπτωση «τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο». Απευθύνει δε έκκληση σε όσους δεν συμμορφώνονται να σκεφθούν πολύ προσεκτικά πόσο επιβαρύνουν το σύστημα υγείας και τα επιδημιολογικά δεδομένα. «Θέλουμε να υπερασπιστούμε τον κόπο και την προσπάθεια όλων αυτών των εβδομάδων» είπε χαρακτηριστικά χθες ο κ. Κικίλιας. 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News