Κοινωνία Τετάρτη 23/02/2022, 19:58
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εξαδάκτυλος: Μετά την καθαρά Δευτέρα η κατάργηση της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους

Εξαδάκτυλος: Μετά την καθαρά Δευτέρα η κατάργηση της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους

Χωρίς απόφαση για τη λήξη της χρήσης μάσκας στους εξωτερικούς χώρους ολοκληρώθηκε σήμερα η συνεδρίαση της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων. Ωστόσο, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιο Εξαδάκτυλο, μια τέτοια απόφαση αναμένεται να ληφθεί μετά την Καθαρά Δευτέρα.

«Το βλέπω μετά την Καθαρά Δευτέρα, αλλά και πάλι όπου υπάρχει συνωστισμός θα χρειάζεται η μάσκα» είπε μιλώντας στην ΕΡΤ και τόνισε ότι δεν πρέπει να αισθανόμαστε ότι πάντα στους εξωτερικούς χώρους δεν είναι χρήσιμη η μάσκα.

«Το επίπεδο ελευθερίας που έχουμε σήμερα δεν έχει καμία σχέση με αυτό που είχαμε πριν από ένα μήνα ή πριν από ένα χρόνο» πρόσθεσε ο κ. Εξαδάκτυλος και συμβούλευσε τους πολίτες άνω των 60 ετών που δεν έχουν εμβολιαστεί, να βοηθήσουν τον εαυτό τους.

Όσον αφορά τη μετάλλαξη Όμικρον σημείωσε ότι έχει εκτοπίσει σχεδόν πλήρως τη Δέλτα στη χώρα μας και αυτό μας επιτρέπει να κινηθούμε με άλλη προσέγγιση, πιο ευχάριστη στο ευρύ κοινό και θα μας επιτρέψει να έχουμε πολλές ελευθερίες.

«Αν παρ’ ελπίδα εμφανιστεί, κάποια στιγμή στο μέλλον, μια άλλη μετάλλαξη που θα έχει άλλα χαρακτηριστικά και άλλες απαιτήσεις, θα πρέπει να έχουμε ξεκουραστεί ενδιαμέσως. Δεν είναι δυνατόν να συνεχίζουμε με αυτή την ένταση όσον αφορά στους περιορισμούς» δήλωσε και σημείωσε ότι έχουμε πάρει τη ζωή μας πίσω σε μεγάλο βαθμό χάρη στα εμβόλια και την ύπαρξη φαρμάκων.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: Συνεδριάζει η Επιτροπή – Στο «τραπέζι» η άρση κάποιων μέτρων

Παγώνη σε ΣΚΑΪ: «Ο κορωνοϊός δε φεύγει» – Μέχρι πότε θα φοράμε μάσκα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News