Κοινωνία Τρίτη 22/02/2022, 15:51
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρόγραμμα ESTIA: Περιορίζονται οι θέσεις λόγω βελτιωμένης διαχείρισης του μεταναστευτικού

Πρόγραμμα ESTIA: Περιορίζονται οι θέσεις λόγω βελτιωμένης διαχείρισης του μεταναστευτικού

Σε 10.000 θα περιοριστούν οι θέσεις του προγράμματος στέγασης «ESTIA II» από 16 Απριλίου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, οι θέσεις περιορίζονται από 27.000 που διέθετε το 2021 λόγω της βελτιωμένης διαχείρισης του Μεταναστευτικού. Κατά το τρέχον σχέδιο, το πρόγραμμα αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του 2022. 

Επισημαίνεται ότι τo πρόγραμμα «ESTIA» λειτουργεί από το 2015, αρχικά υπό την διοίκηση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Την ευθύνη υλοποίησης του Προγράμματος φέρει, από τον Σεπτέμβριο του 2020, τo Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, με ιδία μέσα, ή μέσω φορέων υλοποίησης, με το πρόγραμμα να μετονομάζεται σε «ESTIA II».  

Οι παροχές υπό το ESTIA II περιλαμβάνουν κυρίως την στέγαση σε ιδιωτικές κατοικίες, διαμερίσματα και μονάδες στέγασης που διατίθενται ή μισθώνονται στο πλαίσιο του Προγράμματος, καθώς και τις συνοδευτικές, υποστηρικτικές της στέγασης αυτής υπηρεσίες. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News