Κοινωνία Παρασκευή 18/02/2022, 18:54
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Euroferry Olympia: Απεγκλωβίστηκαν δύο οδηγοί – Συνεχίζονται οι έρευνες για τους 11 αγνοούμενους

Euroferry Olympia: Απεγκλωβίστηκαν δύο οδηγοί – Συνεχίζονται οι έρευνες για τους 11 αγνοούμενους

Στον απεγκλωβισμό δύο οδηγών, βουλγαρικής και τουρκικής καταγωγής, από το γκαράζ του πλοίου προχώρησε κλιμάκιο της ΕΜΑΚ. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το Λιμενικό, έντεκα επιβαίνοντες στο πλοίο «Euroferry Olympia» παραμένουν αγνοούμενοι, εκ των οποίων οι τρεις είναι Έλληνες.

Δήλωση Γιάννη Πλακιωτάκη

O υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης δήλωσε: «Η άμεση, γιγαντιαία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, που ξεκίνησε αμέσως μετά την ενημέρωση για το περιστατικό του πλοίου “EUROFERRY OLYMPIA” είχε ως αποτέλεσμα 278 επιβάτες και μέλη του πληρώματος να διασωθούν και να μεταφερθούν με ασφάλεια στην Κέρκυρα.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό 11 ακόμα ατόμων που αγνοούνται. Η σκέψη όλων μας είναι κοντά τους και κοντά στις οικογένειες τους.

Με εντολή μου έχει ήδη ξεκινήσει η έρευνα για τη διακρίβωση των αιτιών της πυρκαγιάς έχουν ήδη ξεκινήσει, ενώ σε συνεννόηση με την πλοιοκτήτρια εταιρεία, έχει διασφαλιστεί η ανάληψη κάθε απαραίτητης ενέργειας ώστε να μην υπάρξει ρύπανση στο θαλάσσιο περιβάλλον της περιοχής.

Θέλω να επαινέσω τα στελέχη του Λιμενικού, τα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας, τα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας και του Πολεμικού Ναυτικού, τους πυροσβέστες, τις δυνάμεις της ιταλικής Οικονομικής Αστυνομίας, τα πλοία που έσπευσαν να βοηθήσουν και όλους όσους συμμετέχουν στην επιχείρηση διάσωσης, καθώς και τις αρχές της Κέρκυρας για την άμεση κινητοποίηση τους και την πολύτιμη βοήθεια που προσφέρουν σε επιβάτες και πλήρωμα.

Ας ευχηθούμε όλοι να έχουμε θετικές εξελίξεις τις ώρες που έρχονται.»

Δήλωση Grimaldi

Στις 4:12 τα ξημερώματα ενημερώθηκαν τα κεντρικά της Grimaldi Group για την φωτιά στο κατάστρωμα 3 του Euroferry Olympia, καθώς το πλοίο έπλεε περίπου 10 μίλια βόρεια της Κέρκυρας, αναφέρει ανακοίνωση της εταιρείας.

Το πλήρωμα παρενέβη άμεσα για την κατάσβεση της πυρκαγιάς με τα μέσα που υπήρχαν στο πλοίο, ενώ ενημερώθηκαν οι ιταλικές και ελληνικές αρχές.

Για την ασφάλεια των επιβαινόντων αποφασίστηκε η εγκατάλειψη του πλοίου, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, όσοι εκκενώθηκαν διασώθηκαν από σκάφος της ιταλικής Guardia di Finanza και του ελληνικού λιμενικού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, πάνω στο πλοίο βρίσκονταν 239 επιβάτες διαφόρων εθνικοτήτων καθώς και 51 μέλη πληρώματος (Ιταλοί και Έλληνες). Επιπλέον, το πλοίο μετέφερε 153 φορτηγά και 32 επιβατικά οχήματα.

Δεν εντοπίστηκε πετρελαιοκηλίδα, ενώ η σταθερότητα του πλοίου δεν φαίνεται να έχει υπονομευτεί.

Η εταιρεία έχει αναθέσει σε ρυμουλκά τη στήριξη του Euroferry Olympia και τη διαχείριση της κατάστασης.

«Η διοίκηση της Grimaldi Group εκφράζει τη λύπη της για το συμβάν και θα συνεργαστεί πλήρως με τις αρχές για να ριχθεί φως στο γεγονός», καταλήγει η ανακοίνωση.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά στο Euroferry Olympia: Τρεις Έλληνες μεταξύ των αγνοουμένων

Υπ. Ναυτιλίας: Στην Κέρκυρα η πλήρης καταγραφή των επιβατών του Euroferry Olympia

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News