Κοινωνία Παρασκευή 18/02/2022, 08:19
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά σε πλοίο ανοιχτά της Ηγουμενίτσας: Μεταφέρονται στην Κέρκυρα οι επιβάτες

Φωτιά σε πλοίο ανοιχτά της Ηγουμενίτσας: Μεταφέρονται στην Κέρκυρα οι επιβάτες

Καλά στην υγεία τους φαίνεται πως είναι είναι όλοι οι επιβαίνοντες μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε στο επιβατηγό Euroferry Olympia, υπό σημαία Ιταλίας. Έχουν ανεβεί όλοι σε τρία ελληνικά σκάφη του λιμενικού και ένα ιταλικό, και μεταφέρονται στην Κέρκυρα. Η καταμέτρηση συνεχίζεται. Στη θαλάσσια περιοχή όπου βρίσκεται το πλοίο σπεύδουν η φρεγάτα Ύδρα και τρία ελικόπτερα, ενώ προσεγγίζουν πυροσβεστικά σκάφη από Πάτρα και Ηγουμενίτσα.  

Σε ετοιμότητα βρίσκεται το Νοσοκομείο της Κέρκυρας εάν χρειαστεί να μεταφερθεί κάποιος επιβάτης του πλοίου ή κάποιο μέλος του πληρώματος. 

Το πλοίο βρίσκεται στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της νήσου Ερεικούσας, κατά την εκτέλεση δρομολογίου. Βρίσκεται στα 40 μίλια από Ηγουμενίτσα προς Μπρίντεζι με 237 επιβάτες και 51μελές πλήρωμα. Εγκατέλειψαν οι επιβάτες με σωσίβιες λέμβους το πλοίο. 

Αυτή την ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, γίνεται η καταμέτρηση των επιβατών. 

«Όλοι οι επιβαίνοντες θα μεταφερθούν στην Κέρκυρα με πλοία που σπεύδουν από τον νησί στο σημείο» ανέφερε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ η περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα. Το πλοίο βρίσκεται έξω από την Ερείκουσα. Δύο σκάφη του λιμενικού βρίσκονται ήδη εκεί, και έχουν φύγει και δύο πλοία από την Ηγουμενίτσα για να μεταφερθούν οι επιβάτες.  

Όλοι οι επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους και βρίσκονται στις σωσίβιες λέμβους του πλοίου, ενώ έχει ξεκινήσει η διαδικασία για να παραλειφθούν από αυτές ανέφερε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Ναυτιλίας Κώστας Κατσαφάδος.

«Καίγεται εδώ και δύο ώρες και παραπάνω το πλοίο» δήλωσε ο δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας Γιώργος Μαχειμάρης. «Έχουν σωθεί όλοι, επιβάτες και πλήρωμα» τόνισε.

Μάρτυρες μίλησαν πυκνούς καπνούς στο πλοίο που είναι ορατό από την Κέρκυρα.  

Αναμένεται ενημέρωση του λιμενικού. 

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News