Κοινωνία Δευτέρα 14/02/2022, 17:34
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορωνοϊός: 78 θάνατοι – 20.361 νέα κρούσματα και 494 διασωληνωμένοι

Κορωνοϊός: 78 θάνατοι – 20.361 νέα κρούσματα και 494 διασωληνωμένοι

Σε 20.361 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού, τα οποία καταγράφηκαν στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ. Ανακοινώθηκαν επισης 78 θάνατοι, ενώ διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ νοσηλεύονται 494 ασθενείς.

Προς νέα χαλάρωση των μέτρων

Προς την κατεύθυνση της περαιτέρω χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων αναμένεται να κινηθεί η κυβέρνηση, εφόσον βέβαια λάβει και το πράσινο φως από την Επιτροπή των Ειδικών. 

Συγκεκριμένα, στο τραπέζι βρίσκεται η επαναφορά των όρθιων πελατών στα καταστήματα διασκέδασης και εστίασης, η αύξηση της πληρότητας στα γήπεδα σε ποσοστά άνω του 50% και η επιστροφή των σχολικών εκδρομών. 

Σήμερα, όπως κάθε Δευτέρα, πραγματοποιήθηκε στο Μαξίμου η τακτική σύσκεψη με αντικείμενο την πανδημία, ενώ οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν κατά τη συνεδρίασή της Επιτροπής των Ειδικών, την προσεχή Τετάρτη. 

Στο τραπέζι θα τεθεί και το αν θα γίνουν φέτος, έπειτα από δύο χρόνια «παγώματος», οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στη χώρα. Σε κάθε περίπτωση, στόχος είναι το φετινό Πάσχα να εορταστεί σαφώς πιο κοντά στην κανονικότητα, μετά από επίσης δύο χρόνια περιορισμών. 

Πάντως, η εικόνα της βραδείας αποκλιμάκωσης της πανδημίας συνιστά παράγοντα που μετατρέπει σε σύνθετη εξίσωση τα επόμενα βήματα χαλάρωσης. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News