Κοινωνία Δευτέρα 14/02/2022, 12:13
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νεκροί δύο Έλληνες ομογενείς από πυρά Ουκρανών στρατιωτών

Ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ

Νεκροί δύο Έλληνες ομογενείς από πυρά Ουκρανών στρατιωτών

Δύο Έλληνες ομογενείς έπεσαν νεκροί στο χωριό Γράνιτνα της Ουκρανίας, ενώ ακόμη δύο τραυματίστηκαν έπειτα από συμπλοκή με Ουκρανούς στρατιώτες. 

«Εκφράζουμε την βαθύτατη θλίψη μας για τον αιφνίδιο θάνατο δύο ομογενών και τον βαρύ τραυματισμό άλλων δύο στο χωριό Γράνιτνα» ανακοίνωσε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών. 

Το περιστατικό έλαβε χώρα πολύ κοντά στα «σύνορα» με τις ανατολικές επαρχίες της Ουκρανίας, οι οποίες ελέγχονται από ρωσόφιλους αυτονομιστές. 

Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, υπεύθυνοι της διπλής ανθρωποκτονίας είναι τρεις στρατιώτες του ουκρανικού στρατού, οι οποίοι συνεπλάκησαν με τους Έλληνες ομογενείς για ασήμαντη αιτία. 

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ζήτησε να μιλήσει τηλεφωνικώς με τον Ουκρανό ομόλογό του Dmytro Kuleba, προκειμένου να τονιστεί εκ νέου η ανάγκη προστασίας της ελληνικής κοινότητας στην Ουκρανία. 

Το περιστατικό άλλωστε, έλαβε χώρα σε μια ιδιαιτέρως κρίσιμη χρονική περίοδο, καθώς δεν αποκλείεται να υπάρξει άμεση στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. 

Ανακοίνωση για τους Έλληνες της Ουκρανίας

Στο μεταξύ, σε ξεχωριστή ανακοίνωση, το ελληνικό υπουργείο αποθαρρύνει έντολα όλα τα ταξίδια στο σύνολο της επικράτειας της Ουκρανίας και προτείνει στους Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στη χώρα να αναχωρήσουν άμεσα.

Συνιστάται επίσης, στους Έλληνες πολίτες, οι οποίοι δεν έχουν αναχωρήσει ήδη, να δηλώσουν άμεσα τα στοιχεία επικοινωνίας τους στην Ελληνική Πρεσβεία στο Κίεβο.

Ας σημειωθεί ότι το προσωπικό της πρεσβείας στο Κίεβο έχει μειωθεί στο απαραίτητο, ενώ έχει ενισχυθεί το προσωπικό του Γενικού Προξενείου στη Μαριούπολη.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News