Κοινωνία Κυριακή 13/02/2022, 17:47
ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

Μ. Θεμιστοκλέους: Αύριο οι ανακοινώσεις για το νέο εμβόλιο Novavax

Μ. Θεμιστοκλέους: Αύριο οι ανακοινώσεις για το νέο εμβόλιο Novavax

Σε λίγες μόλις ώρες αναμένεται η ανακοίνωση της ημερομηνίας ανοίγματος της πλατφόρμας για τους εμβολιασμούς πολιτών με το νέο εμβόλιο της Novavax, όπως προανήγγειλε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Ο κ. Θεμιστοκλέους ανακοίνωσε ότι η ημερομηνία θα γίνει γνωστή κατά την ενημέρωση της Δευτέρας 14 Φεβρουαρίου. Πάντως δεν εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι με το νέο εμβόλιο της Novavax θα μειωθεί σημαντικά το ποσοστό του 8% των ανεμβολίαστων πολιτών άνω των 60 ετών.

«Θα πάμε σε ένα καλοκαίρι πολύ κοντά στην κανονικότητα μας», και σημείωσε ότι ο κορωνοϊός θα ενταχθεί στη ζωή μας, όπως έχει ενταχθεί και η γρίπη, υπογραμμίζοντας ότι εδώ και καιρό έχει εγκαταλειφθεί ο όρος ανοσία της αγέλης, ανέφερε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Ο κ. Θεμιστοκλέους εξήγησε ότι όσο καλύτερη είναι η εμβολιαστική κάλυψη, τόσο πιο γρήγορη θα είναι η επιστροφή στην κανονικότητα και μιλώντας ως γιατρός τόνισε ότι οι πανδημίες δεν τελειώνουν με τα φάρμακα, τελειώνουν με τα εμβόλια.

Διευκρίνισε ότι με τα τωρινά δεδομένα δεν έχει ημερομηνία λήξης το πιστοποιητικό όσων έχουν κάνει την αναμνηστική δόση του εμβολίου.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News