Κοινωνία Σάββατο 12/02/2022, 11:20
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θ. Δημόπουλος: Όχι σε 4η δόση – Γιατί έχουμε υψηλούς θανάτους

Θ. Δημόπουλος: Όχι σε 4η δόση – Γιατί έχουμε υψηλούς θανάτους

Κατά της χορήγησης 4ης δόσης στον γενικό πληθυσμό τάχθηκε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θάνος Δημόπουλος, ο οποίος διευκρίνισε ότι σε αυτή τη φάση της πανδημίας δεν απαιτείται και δεύτερη ενισχυτική δόση. 

«Όλοι οι επίσημοι φορείς έως σήμερα συστήνουν την 4η δόση σε ειδικές κατηγορίες ασθενών. Σε αυτή τη φάση δεν υπάρχει ένδειξη για 4η δόση στον γενικό πληθυσμό» διαμήνυσε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA. 

Για να προσθέσει: «Οδεύουμε στην βελτίωση του καιρού, αυξάνεται η ανοσία των πολιτών με την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους. Όλα αυτά, φυσικά, αν δεν προκύψει κάποιο νέο στέλεχος που ενδεχομένως να φέρει αλλαγές στον χάρτη».  

Όσον αφορά την άρση των περιοριστικών μέτρων, εξήγησε ότι το πρόβλημα αφορά τα άτομα άνω των 60 ετών, τα οποία είτε δεν έχουν εμβολιαστεί είτε είναι εμβολιασμένα μερικώς.  

«Η χρήση της μάσκας και των αποστάσεων ο αερισμός των χώρων είναι σημαντικά συμπληρωματικά μέτρα σε συνδυασμό με τον εμβολιασμό προκειμένου να επιστρέψουμε στην κανονικότητα» σημείωσε. 

Σχετικά με τη μετάλλαξη Δέλτα, ο κ. Δημόπουλος επιβεβαίωσε ότι έχει υποχωρήσει, καθώς η μετάλλαξη Όμικρον φαίνεται ότι έχει επικρατήσει, παρότι έχει ήπια νόσηση. 

Ερωτηθείς, τέλος, για την κατάσταση στα νοσοκομεία, υπογράμμισε ότι έχουμε το εξής φαινόμενο. Στις αίθουσες COVID νοσηλεύονται ασθενείς, οι οποίοι έχουν παθολογικά προβλήματα άσχετα με τον κορωνοϊό και οι οποίοι στον έλεγχο βρίσκονται θετικοί.  

«Η πίεση στο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό παραμένει έστω και αν η βαρύτητα των περιστατικών που οφείλονται αμιγώς στην Covid- 19  μπορεί να είναι ηπιότερη» συμπλήρωσε, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι σύντομα θα υπάρξει μείωση του αριθμού των ημερήσιων θανάτων. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News