Κοινωνία Πέμπτη 10/02/2022, 14:55
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οπαδική βία:Συνελήφθη ο 20χρονος που είχε διαφύγει στην Αλβανία

Οπαδική βία:Συνελήφθη ο 20χρονος που είχε διαφύγει στην Αλβανία

Στα χέρια των αλβανικών αρχών βρίσκεται, συνεπεία του διεθνούς εντάλματος σύλληψης, ο 20χρονος που κατηγορείται για συμμετοχή στην δολοφονία του Αλκη Καμπανού.

Την πρόθεση του 20χρονου να παραδοθεί είχε νωρίτερα μεταφέρει ο συνήγορός του Παρασκευάς Σπυράτος:

«Γνωρίζω ότι τις επόμενες ώρες θα παραδοθεί -θα σας ενημερώσω και σε ποια πόλη στην πορεία, σε ποιο αστυνομικό τμήμα- και υπάρχει μια άψογη συνεργασία με τις ελληνικές αστυνομικές Αρχές, οι οποίες είναι ενήμερες ήδη από χθες για την απόφασή του ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία της εκδόσεώς του και να μπορέσει να έρθει εδώ (στη Θεσσαλονίκη), να απολογηθεί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μεταφέροντας δήλωση του 20χρονου, ο δικηγόρος -μιλώντας σε δημοσιογράφους έξω από το Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης- είπε ότι ο εντολέας του «είναι συντετριμμένος για το περιστατικό, ότι είναι η μεγαλύτερη περιπέτεια της ζωής του κι ότι κανένας άνθρωπος να μην βρεθεί στη θέση στην οποία βρέθηκε για όσα δυσάρεστα εξελίχθηκαν στο συγκεκριμένο περιστατικό».

Αναφορικά με τη θέση του νεαρού Αλβανού ως προς τον ρόλο του στο άγριο έγκλημα, επισήμανε ότι «η γενική του θέση είναι ότι είχε ένα περιφερειακό ρόλο». Πρόσθεσε δε, ότι «στην πορεία θα εκθέσει και άλλες θέσεις, οι οποίες είναι ενδιαφέρουσες και για τον ρόλο του και για την υπόθεση ενδεχομένως».

Ερωτηθείς για το πού βρίσκεται ο εντολέας του, ο κ. Σπυράτος απάντησε ότι πιθανότατα να είναι στην περιφέρεια της Κορυτσάς, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να πάει ο ίδιος στην Αλβανία να συναντηθεί μαζί του.

Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News