Κοινωνία Τετάρτη 9/02/2022, 16:58
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορωνοϊός: Παρατείνονται τα μέτρα – Μικρή χαλάρωση στην εστίαση

Κορωνοϊός: Παρατείνονται τα μέτρα – Μικρή χαλάρωση στην εστίαση

Τη διατήρηση των υφιστάμενων μέτρων για τον κορωνοϊό, πλην μίας μικρής αλλαγής, εισηγείται η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων, η οποία συνεδρίασε το απόγευμα της Τετάρτης.

Συγκεκιμένα, οι ειδικοί προτείνουν αφενός τη διατήρηση της απαγόρευσης ορθίων, αφετέρου την απελευθέρωση του αριθμού των καθήμενων στα τραπέζια (σήμερα ισχύει όριο έξι ατόμων).

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι ειδικοί επιμένουν να μην αυξηθεί η πληρότητα στα γήπεδα, η οποία σήμερα ανέρχεται σε 10%. Ως προς τις καρναβαλικές εκδηλώσεις τις Απόκριες, η συζήτηση μετατίθεται για επόμενη συνεδρίαση.

Η σημερινή συνεδρίαση διεξήχθη στο πλαίσιο της προσπάθειας για σταδιακή άρση των περιορισμών, με χρονικό ορίζοντα το Πάσχα και σε πρώτη φάση αποκλειστικά για τους πλήρως εμβολιασμένους.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, βούληση της κυβέρνησης είναι «να γυρίσουμε στην πλήρη κανονικότητα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα».

Η σχετική συζήτηση στους κόλπους της Επιτροπής των Ειδικών έχει ξεκινήσει προ πολλού με συνεχή αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων για το πότε και πώς θα ξεκινήσει η επιπλέον χαλάρωση των μέτρων.

Πάντως, η εξέλιξη της πανδημίας παρουσιάζει εικόνα σταθεροποίησης σε υψηλά επίπεδα για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα, με τον αριθμό των θανάτων να παραμένει τριψήφιος –τις περισσότερες ημέρες– και τον αριθμό των διασωληνωμένων ασθενών να μειώνεται αλλά με αργούς ρυθμούς.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News