Κοινωνία Τρίτη 8/02/2022, 12:59
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εντός της ημέρας διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον ύποπτο της δολοφονίας στη Θεσσαλονίκη

Εντός της ημέρας διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον ύποπτο της δολοφονίας στη Θεσσαλονίκη

Εντός της ημέρας αναμένεται να εκδοθεί από τον αρμόδιο εισαγγελέα διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον ύποπτο που φέρεται να διέφυγε στην Αλβανία  και ενώ η αστυνομία τον αναζητούσε προκειμένου να τον εξετάσει για την υπόθεση της δολοφονίας του Αλκη Καμπανού.

Σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και ερωτηθείς για τις συλλήψεις που εκκρεμούν, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος είπε ότι αυτές πρέπει να ολοκληρωθούν και σημείωσε ότι η «η μια βρίσκεται στην Ελλάδα και η δεύτερη αφορά πολίτη Αλβανίας, ο οποίος βρίσκεται στην Αλβανία».

Πρόσθεσε δε τα εξής: «Αναμένουμε εντός της ημέρας από τον αρμόδιο Εισαγγελέα να προβεί στην αντίστοιχη πράξη για να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης και να ζητήσουμε από το αλβανικό κράτος να τον συλλάβει προκειμένου να έρθει και να δικαστεί στη χώρα μας».

Ο κ. Θεοδωρικάκος χαρακτήρισε «ζήτημα τιμής» για την αστυνομία, για τη δικαιοσύνη και την ελληνική πολιτεία να βρεθούν οι ένοχοι και να αποδοθεί η δικαιοσύνη και εκτίμησε ότι «η  αλήθεια θα λάμψει και σύντομα».

Σε ερώτηση για το δολοφόνο του αδικοχαμένου Άλκη, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε: «Θεωρώ ότι υπάρχουν όλα τα στοιχεία για αυτή την υπόθεση και η ΕΛ.ΑΣ, θα ψάξει μέχρι το τέλος. Δεν υπάρχει συγκάλυψη και θα πάμε μέχρι το τέλος και στη συνέχεια η δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της».

Έκανε επίσης λόγο για «συμμορία» και «αγέλη ανθρωποειδών» που «δολοφόνησαν ένα παλικάρι 19 ετών χωρίς λόγο και αιτία».

Αναφέρθηκε επίσης στις επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ. σε συνδέσμους λέγοντας ότι «η δολοφονία του Άλκη οφείλει να είναι το σημείο τομής για το τέλος της βίας»  και πρόσθεσε:

«Στις επιχειρήσεις στους ονομαζόμενους συνδέσμους -γιατί κάποιοι δεν έχουν άδεια και η αστυνομία θα τους κλείσει- ακόμη και τώρα η αστυνομία βρίσκει αντικείμενα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως φονικά όπλα».

Για τις δηλώσεις των γονέων του 19χρονου, ο κ. Θεοδωρικάκος δήλωσε συγκλονισμένος καθώς «έχουν βρει το κουράγιο και τη δύναμη και με περίσσευμα ανθρωπιάς και αγάπης αντιμετωπίζουν την κατάσταση».

Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News