Κοινωνία Κυριακή 6/02/2022, 20:27
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καιρός τη Δευτέρα: Αλλαγή σκηνικού με βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά

Καιρός τη Δευτέρα: Αλλαγή σκηνικού με βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά

Αλλάζει από αύριο, Δευτέρα, το σκηνικό του καιρού, με βροχές, σποραδικές καταιγίδες και χιονοπτώσεις. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, αναμένονται τοπικές βροχές στα δυτικά και στο Ιόνιο, οι οποίες από το μεσημέρι σταδιακά θα επεκταθούν στα βόρεια ηπειρωτικά, στα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν μετά το απόγευμα σε δυτικά και βορειοανατολικά ηπειρωτικά, Ιόνιο και Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο.

Τις ίδιες ώρες θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στη Δυτική Μακεδονία καθώς και σε ορεινές αλλά και ημιορεινές περιοχές των υπολοίπων βορείων και βορειοδυτικών ηπειρωτικών.

Οι συγκεντρώσεις ατμοσφαιρικής σκόνης στα νότια θα είναι σχετικά αυξημένες. Η ορατότητα στα ηπειρωτικά έως το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Θερμοκρασία

Η θερμοκρασία:

  • στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -4 έως 8 βαθμούς Κελσίου,
  • στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από -1 έως 12,
  • στη Θεσσαλία από 0 έως 14,
  • στην Ήπειρο από 2 έως 17,
  • στη Στερεά από 3 έως 15,
  • στην Πελοπόννησο από 6 έως 17,
  • στα νησιά του Ιονίου από 10 έως 15,
  • στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 7 έως 13,
  • στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα από 7 έως 15,
  • στην Κρήτη από 5 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Άνεμοι

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και από το μεσημέρι 5 έως 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 και από το μεσημέρι 3 έως 5 μποφόρ όμως μετά το απόγευμα θα στραφούν σταδιακά σε βορειοδυτικούς 5 έως 7 και τοπικά έως 8 μποφόρ.

Ο καιρός αύριο στην Αθήνα

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 και από απόγευμα 3 έως 5 μποφόρ. Η ορατότητα έως το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις ενώ βροχοπτώσεις θα σημειωθούν από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ όμως από τις πρώτες βραδινές ώρες θα ενισχυθούν σημαντικά και θα γίνουν βορειοδυτικοί 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Η ορατότητα έως το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 4 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News