Κοινωνία Σάββατο 5/02/2022, 22:30
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βούλιαξαν 3 σπίτια στο Νέο Βουτζά

Βούλιαξαν 3 σπίτια στο Νέο Βουτζά

Κάτοικοι του νέου Βουτζά είδαν τα σπίτια τους να «βυθίζονται»… Τα εγκατέλειψαν άμεσα, όμως ο κίνδυνος εξακολουθεί να υπάρχει. Συνολικά τρία σπίτια κινδυνεύουν να τα… καταπιεί το ρέμα στην περιοχή του Νέου Βουτζά, καθώς η καθίζηση, που αρχικά ήταν 30 πόντους, έγινε τρία μέτρα.

Οπως μεταδίδει ο ΣΚΑΙ, διασχίζοντας κανείς τον δρόμο στο Νέο Βουτζά αυτό που παρατηρεί είναι ότι ο δρόμος έχει υποχωρήσει κι αν κοιτάξει καλύτερα θα δει ότι διπλοκατοικία έχει γύρει προς τον δρόμο.

Μέχρι τώρα έχουν υποστεί καθίζηση τρεις κατοικίες. Ειδικοί επισημαίνουν ωστόσο ότι το φαινόμενο μπορεί να επεκταθεί και αλλού.

«Στην συγκεκριμένη περιοχή έχουμε έναν συνδιασμό αρνητικών μορφολογικών κλίσεων ενός ασταθούς εδαφικού μανδύα και μιας υποσκαφής, που έγινε από παρακείμενο ρέμα. Όλα αυτά μαζί με το γεγονός, ότι οι κατασκευές θεμελιώθηκαν πάνω στον εδαφικό μανδύα και όχι σε βαθύτερα γεωλογικά στρώματα συνετέλεσαν στο να έχουμε αυτήν την αστάθεια» εξηγεί ο καθηγητής Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Ευθύμιος Λέκκας, υπογραμμίζοντας πως αυτό θα επιδεινωθεί, ιδίως αν υπάρξουν οι κατάλληλες συνθήκες, δηλαδή έντονες βροχοπτώσεις.

Την Κυριακή, θα πραγματοποιηθεί αυτοψία στην περιοχή, ενώ θα γίνουν και επιμέρους μετρήσεις για να διευκρινιστούν τα ποσοτικά χαρακτηριστικά του φαινομένου.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News