Κοινωνία Πέμπτη 3/02/2022, 17:34
ΠΙΝΑΚΕΣ

Κορωνοϊός: Ξανά άνω των 100 οι θάνατοι – 17.662 νέα κρούσματα, 568 διασωληνωμένοι

Κορωνοϊός: Ξανά άνω των 100 οι θάνατοι – 17.662 νέα κρούσματα, 568 διασωληνωμένοι

Σε 17.662 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ. Κατά το ίδιο διάστημα, κατεγράφησαν 106 θάνατοι. Παράλληλα, σε 568 ανέρχονται οι διασωληνωμένοι ασθενείςστις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Ημερήσια εξέλιξη της πανδημίας: Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων).

Aριθμός εργαστηριακά επιβεβαιωμένων κρουσμάτων COVID-19 στην Ελλάδα, 03 Φεβρουαρίου 2022

Κορωνοϊός: Ξανά άνω των 100 οι θάνατοι – 17.662 νέα κρούσματα, 568 διασωληνωμένοι-1

Κατανομή ανακοινωθέντων εγχώριων κρουσμάτων: Από το σύνολο των 17.662 νέων κρουσμάτων του νέου ιού στη χώρα 57 είναι εισαγόμενα εκ των οποίων 53 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας . Η κατανομή των 17.605 νέων εγχώριων κρουσμάτων ανά Περιφερειακή Ενότητα παρουσιάζεται στον κατωτέρω πίνακα.

Ημερήσιος αριθμός και κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού επιβεβαιωμένων εγχώριων κρουσμάτων COVID-19 ανά περιφερειακή ενότητα στις 03 Φεβρουαρίου 2022

Κορωνοϊός: Ξανά άνω των 100 οι θάνατοι – 17.662 νέα κρούσματα, 568 διασωληνωμένοι-2

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 106, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 23.833 θάνατοι. Το 95.1% είχε
υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Aριθμός εργαστηριακά επιβεβαιωμένων θανάτων με COVID-19 στην Ελλάδα, 03 Φεβρουαρίου 2022

Κορωνοϊός: Ξανά άνω των 100 οι θάνατοι – 17.662 νέα κρούσματα, 568 διασωληνωμένοι-3

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 568 (61.3% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 έτη. To 83.3% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 444 (78.17%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 124 (21.83%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Την παράταση του ψηφιακού «πράσινου» πιστοποιητικού πρότεινε νωρίτερα σήμερα η Κομισιόν κατά ένα έτος μέχρι και τις 30 Ιουνίου 2023. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Κομισιόν, ο ιός της COVID-19 εξακολουθεί να είναι διαδεδομένος στην Ευρώπη και, σε αυτό το στάδιο, δεν είναι δυνατόν να προσδιοριστεί ο αντίκτυπος μιας ενδεχόμενης αύξησης των μολύνσεων κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2022 ή τυχόν εμφάνισης νέων παραλλαγών, σημειώνει.

Η παράταση του κανονισμού θα διασφαλίσει ότι οι ταξιδιώτες θα μπορούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το ψηφιακό πιστοποιητικό COVID της ΕΕ όταν ταξιδεύουν στην ΕΕ, όπου τα κράτη μέλη διατηρούν κάποια μέτρα για τη δημόσια υγεία. Η Επιτροπή εγκρίνει σήμερα την πρόταση για να διασφαλίσει ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο μπορούν να ολοκληρώσουν τη νομοθετική διαδικασία εγκαίρως πριν από τη λήξη του ισχύοντος κανονισμού.

Εκτός από την παράταση του κανονισμού για το ψηφιακό πιστοποιητικό COVID της ΕΕ έως τον Ιούνιο του 2023, η Επιτροπή πρότεινε επίσης ορισμένες περιορισμένες τροποποιήσεις του κανονισμού:

  • Να συμπεριληφθούν οι εργαστηριακές εξετάσεις αντιγόνων υψηλής ποιότητας στους τύπους διαγνωστικών εξετάσεων για τους οποίους μπορεί να εκδοθεί πιστοποιητικό. Στόχος είναι να διευρυνθεί το φάσμα διαγνωστικών εξετάσεων σε μια περίοδο υψηλής ζήτησης διαγνωστικών εξετάσεων για τη νόσο COVID-19.
  • Να διασφαλιστεί ότι τα πιστοποιητικά εμβολιασμού περιέχουν τον ορθό συνολικό αριθμό δόσεων που έχουν χορηγηθεί σε οποιοδήποτε κράτος μέλος, και όχι μόνο στο κράτος μέλος που εκδίδει το πιστοποιητικό. Σκοπός είναι να αντιμετωπιστούν οι πρακτικές ανησυχίες που εξέφρασαν οι πολίτες σχετικά με τα πιστοποιητικά που αναφέρουν εσφαλμένο αριθμό δόσεων όταν οι πολίτες λαμβάνουν δόσεις εμβολίου σε διαφορετικά κράτη μέλη.
  • Να προβλεφθεί η δυνατότητα έκδοσης πιστοποιητικών για άτομα που συμμετέχουν σε κλινικές δοκιμές για εμβόλια κατά της νόσου COVID-19. Το ψηφιακό πιστοποιητικό COVID της ΕΕ που εκδίδεται για όσους συμμετέχουν στις δοκιμές μπορεί στη συνέχεια να γίνει δεκτό από άλλα κράτη μέλη. Το μέτρο αυτό αποσκοπεί στην υποστήριξη της συνεχούς ανάπτυξης και μελέτης εμβολίων κατά της νόσου COVID-19.

Η εγχώρια χρήση των ψηφιακών πιστοποιητικών COVID της ΕΕ παραμένει ζήτημα για το οποίο αποφασίζουν τα κράτη μέλη. Η ενωσιακή νομοθεσία για το ψηφιακό πιστοποιητικό COVID της ΕΕ δεν προβλέπει ούτε απαγορεύει την εγχώρια χρήση του ψηφιακού πιστοποιητικού COVID της ΕΕ (όπως για την πρόσβαση σε εκδηλώσεις ή εστιατόρια). Ταυτόχρονα όμως, όταν ένα κράτος μέλος θεσπίζει σύστημα πιστοποιητικών COVID-19 για εγχώριους σκοπούς, θα πρέπει να διασφαλίζει ότι τα ψηφιακά πιστοποιητικά COVID της ΕΕ γίνονται πλήρως δεκτά για τους σκοπούς αυτούς. Πέραν αυτού, η Επιτροπή προτρέπει επίσης τα κράτη μέλη να ευθυγραμμίσουν τις εγχώριες περιόδους ισχύος τους με την περίοδο ισχύος που ορίζεται σε επίπεδο ΕΕ για ταξιδιωτικούς σκοπούς.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News