Κοινωνία Πέμπτη 3/02/2022, 08:58
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στον εισαγγελέα ο 23χρονος που συνελήφθη για την δολοφονία στη Θεσσαλονίκη

Στον εισαγγελέα ο 23χρονος που συνελήφθη για την δολοφονία στη Θεσσαλονίκη

Στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης οδηγείται σήμερα ο φερόμενος ως δράστης της άγριας δολοφονικής επίθεσης σε βάρος του 19χρονου Άλκη, ενώ αναζητούνται από τις αρχές τουλάχιστον άλλοι πέντε.

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν ότι ο 23χρονος που συνελήφθη είναι ένας από τους σκληρότερους χούλιγκαν στους οργανωμένους οπαδούς του ΠΑΟΚ για τον οποίο εκκρεμεί δίκη, καθώς το 2019 είχε συλληφθεί και πάλι για οπαδική συμπλοκή.

Ο συλληφθείς είχε προσαχθεί από χθες το βράδυ μαζί με δύο ακόμη άτομα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για έναν 23χρονο αλβανικής καταγωγής, που διαμένει στην Θεσσαλονίκη με άδεια παραμονής, και αναγνωρίστηκε από φίλο του άτυχου Άλκη. 

Κατ’ άλλες πληροφορίες τον εντόπισαν σε κάμερες μέσα στο αυτοκίνητο, το οποίο παράτησαν οι δράστες τρομαγμένοι. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 23χρονος κατηγορούμενος παραδέχθηκε στην αστυνομία ότι ήταν παρών στον τόπο του εγκλήματος. 

Φέρεται να είναι ο ιδιοκτήτης του ενός εκ των δύο ΙΧ, στα οποία επέβαιναν οι δράστες του αιματηρού επεισοδίου και είναι σεσημασμένος για οπαδικά επεισόδια. Μάλιστα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, σε ένα απο αυτά τα ΙΧ βρέθηκαν κηλίδες αίματος και εξετάζεται αν έχει στάξει το αίμα του Άλκη από το μαχαίρι με το οποίο τον δολοφόνησαν.

Bίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη

Την ίδια στιγμή σοκ προκαλεί το βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή που επιτίθενται στον Άλκη Καμπανού και τους φίλους του και εν συνεχεία τρέπονται σε φυγή. 

Οι δράστες μετά την επίθεση και την εν ψυχρώ δολοφονία του 19χρονου αποχωρούν από το σημείο, επιβιβάζονται στα δύο αυτοκίνητα που τους περίμεναν να ολοκληρώσουν το αποτρόπαιο έργο τους και τρέπονται σε φυγή.

Σημειώνεται ότι χθες τελέστηκε η κηδεία του μικρού Άλκη, με φίλους και συγγενείς να τον αποχαιρετούν για τελευταία φορά.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για την σύλληψη του 23χρονου

Οι άμεσες προανακριτικές ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας, με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας σε Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οδήγησαν στη σύλληψη ατόμου που εμπλέκεται σε υπόθεση ανθρωποκτονίας 19χρονου στην περιοχή Χαριλάου αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Όπως διευκρινίζεται, πρόκειται για 23χρονο αλλοδαπό, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη έπειτα από ενδελεχείς έρευνες και επιστάμενες αναζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν. 

Επιπλέον, στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης, πραγματοποιήθηκε νομότυπη έρευνα σε Σύνδεσμο Φιλάθλων αθλητικής ομάδας στο κέντρο της πόλης, κατά την οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:

•    Αναδιπλούμενοι σουγιάδες,
•    Κράνη,
•    Βεγγαλικά χειρός,
•    Κροτίδες,
•    Διάφορα εργαλεία (φτυάρια, σφυριά, δικράνια κ.α.),
•    Μεταλλικοί σωλήνες,
•    Ξύλινα ρόπαλα

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στις αρμόδιες δικαστικές αρχές, ενώ η αστυνομική έρευνα – προανάκριση συνεχίζεται.

Επικοινωνία Θεοδωρικάκου με τον πρωθυπουργό – Συλλυπητήρια στην οικογένειά του Άλκη

Την είδηση της σύλληψης έκανε γνωστή με ανάρτησή του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Νωρίτερα, ο κ.Θεοδωρικάκος είχε εκφράσει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του αδικοχαμένου παιδιού και είχε δεσμευθεί για την απόδοση Δικαιοσύνης.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News