Κοινωνία Τετάρτη 2/02/2022, 08:31
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πολιτική Προστασία: Συστάσεις προς περιφέρειες και δήμους για την κακοκαρία

Πολιτική Προστασία: Συστάσεις προς περιφέρειες και δήμους για την κακοκαρία

Συστάσεις σε Περιφέρειες και δήμους να ενημερώσουν τους πολίτες σχετικά με τα καιρικά φαινόμενα που προβλέπονται σήμερα Τετάρτη ώστε να λάβουν μέτρα αυτοπροστασίας και να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους κατά την αιχμή των φαινομένων απευθύνει το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. 

Ιδιαίτερα, όπως αναφέρει το υπουργείο σε ανακοίνωσή του, η περιφέρεια Αττικής, η περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και οι οικείοι δήμοι, η περιφέρεια Πελοποννήσου και οι δήμοι των περιφερειακών Ενοτήτων Λακωνίας και Μεσσηνίας, καθώς και η περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και οι οικείοι δήμοι, καλούνται με ανακοινώσεις τους να ενημερώσουν τους πολίτες, τους γεωργούς και τους κτηνοτρόφους σχετικά με την επιδείνωση του καιρού, για την λήψη μέτρων αυτοπροστασίας και περιορισμό των μετακινήσεών τους κατά την αιχμή των φαινομένων. Ειδικότερα για την Αττική, καλούνται οι αρμόδιοι φορείς να μεριμνήσουν με ιδιαίτερη προσοχή για τη λήψη των αναγκαίων μέτρων σε περιοχές όπου η φυσική βλάστηση δασών και δασικών εκτάσεων έχει πρόσφατα καταστραφεί από δασικές πυρκαγιές και εμφανίζουν αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης πλημμυρικών φαινομένων.

Δείτε αναλυτικές οδηγίες για:

Χιονοπτώσεις: https://bit.ly/3GPVFsx

Καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους: https://bit.ly/3qLNZSy

Επιπλέον, η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας έχει ήδη ενημερώσει όλους τους φορείς που εμπλέκονται σε δράσεις Πολιτικής Προστασίας να αυξήσουν τον βαθμό ετοιμότητάς τους προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν προβλήματα που θα προκληθούν από την εκδήλωσή των καιρικών φαινομένων.

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr.

Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό ή λόγω χιονοπτώσεων και παγετού, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. www.astynomia.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News