Κοινωνία Τρίτη 15/12/2020, 15:40
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ψηφιακή έκδοση ΑΦΜ για αιτούντες άσυλο

Σύμφωνα με το υπουργείο Μετανάστευσης η εξέλιξη θα συμβάλει άμεσα στην αποσυμφόρηση των ΔΟΥ

Ψηφιακή έκδοση ΑΦΜ για αιτούντες άσυλο

Στην αυτόματη και αναδρομική έκδοση ΑΦΜ για τους αιτούντες άσυλο που διαμένουν στην Ελλάδα προχωρά το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, μετά την αυτόματη και αναδρομική έκδοση ΠΑΑΥΠΑ. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για ένα ακόμη βήμα επίλυσης των γραφειοκρατικών εμποδίων, στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού της διαδικασίας Ασύλου.

Ειδικότερα, μέσω της ψηφιακής πύλης του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου οι νεοαφιχθέντες αιτούντες άσυλο θα ενημερώνονται στην διάρκεια της καταγραφής τους για τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ). Η ψηφιοποίηση της διαδικασίας θα αφορά και τους αιτούντες άσυλο που έχουν καταθέσει ήδη το αίτημα έκδοσης ΑΦΜ και αναμένουν την παραλαβή του, ενώ σε επόμενο διάστημα μέσω της ψηφιακής πύλης θα μπορούν να ενημερώνονται για τον ΑΦΜ που τους αντιστοιχείδηλώνοντας το Αριθμό Υπόθεσης τους 

Όπως επισημαίνεται από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου η ψηφιακή έκδοση ΑΦΜ σε αιτούντες άσυλο, θα συμβάλει άμεσα στην αποσυμφόρηση των Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών (ΔΟΥ) ανά την Ελλάδα, όπως έγινε με την έκδοση της ΠΑΑΥΠΑ με τις ανάλογες δημόσιες υπηρεσίες. 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News