Κοινωνία Παρασκευή 28/01/2022, 11:46
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περιφέρεια Αττικής: Συνεχίζονται οι εργασίες για τη διάνοιξη οδών – Ποιοι δήμοι αντιμετωπίζουν προβλήματα

Περιφέρεια Αττικής: Συνεχίζονται οι εργασίες για τη διάνοιξη οδών – Ποιοι δήμοι αντιμετωπίζουν προβλήματα

Περισσότερα από 50 ειδικά μηχανήματα- εκχιονιστικά και χωματουργικά- έχει στείλει η Περιφέρεια Αττικής στους δήμους που αντιμετωπίζουν προβλήματα, κατόπιν αιτημάτων τους, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Τα προβλήματα εντοπίζονται μεταξύ άλλων στους εξής δήμους: Μαραθώνα, Αχαρνών, Παλλήνης, Ψυχικού, Χαλανδρίου, Αμαρουσίου, Διονύσου, Παιανίας, Κορωπίου, Κερατέας, Λαύριο, Βάρη-Βούλας-Βουλιαγμένης, Κηφισιάς, Μεταμόρφωσης, Αγ. Παρασκευής, Χολαργού-Παπάγου, Πεντέλης, Λυκόβρυσης-Πεύκης, Ν. Ιωνίας, Δάφνης-Υμηττού, Ηλιούπολης, Ζωγράφου, Ν. Σμύρνης, Αργυρούπολης-Ελληνικού, Μεγάρων, Μάνδρας, Βιλλίων, Περάματος, Ερυθρών, Οινόης, Φυλής, Πετρούπολής, Αθήνας, Λιοσίων, Ραφήνας. Επίσης συνδράμουν στον καθαρισμό οδών στην Πανεπιστημιούπολη και στην Καλλιτεχνούπολη.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, στο έργο των Δήμων για τη διάνοιξη δημοτικών δρόμων και τον απεγκλωβισμό οχημάτων, συνεχίζουν να συνδράμουν, με εντατικούς ρυθμούς, ομάδες και συνεργεία της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, με ειδικά εκχιονιστικά, χωματουργικά και άλλου τύπου μηχανήματα.

Στο έργο των συνεργείων της Περιφέρειας βοηθούν και εθελοντές της Επίλεκτης Ομάδας Ειδικών Αποστολών του Αιγάλεω, οι οποίοι συνδράμουν ουσιαστικά. 

Παράλληλα το τελευταίο διήμερο η Περιφέρεια έχει διαθέσει επιπλέον 315 τόνους αλάτι σε 20 και πλέον Δήμους της Αττικής, ενώ αλάτι ρίχνουν τα συνεργεία της Περιφέρειας επαναλαμβανόμενα και  σε  όλους τους περιφερειακούς δρόμους, προκειμένου να παραμένουν ανοικτοί και προσβάσιμοι.

Κατόπιν σχετικών οδηγιών του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη και υπό τον συντονισμό του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Β. Κόκκαλη έμφαση δίνεται στη διάνοιξη δρόμων που οδηγούν σε Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, σε εμβολιαστικά  Κέντρα αλλά και σε δημόσιους φορείς (Υπουργεία, αστυνομικά τμήματα κλπ), προκειμένου να διευκολυνθεί η εξυπηρέτηση των πολιτών.

Πάνω από 100 νεφροπαθείς μεταφέρθηκαν σε δομές υγείας 

Εν τω μεταξύ συνεχίζεται η Δράση της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ στο πλαίσιο της οποίας, κατόπιν σχετικής πρωτοβουλίας του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη, Μονάδες Άμεσης Παρέμβασης του ΚΕΠΙΧ σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ, μεταφέρουν ασθενείς που αντιμετωπίζουν προβλήματα προσβασιμότητας, σε Νοσοκομεία και δομές Υγείας.

Ειδικότερα από τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου μέχρι και σήμερα μεταφέρθηκαν 108 ασθενείς, που έπρεπε να διακομισθούν άμεσα σε νοσοκομεία και δομές Υγείας, αλλά λόγω των δύσκολων καιρικών συνθηκών δεν ήταν εύκολη η μετακίνησή τους. Πρόκειται κυρίως για νεφροπαθείς που απαιτείται να μετακινούνται για τη διαδικασία αιμοκάθαρσης, ενώ εξυπηρετήθηκαν και πολίτες που είχαν άλλα προβλήματα Υγείας και έπρεπε να μεταφερθούν στα νοσοκομεία. 

Παράλληλα συνεχίζεται και η εξυπηρέτηση των πολιτών μέσω του τηλεφωνικού κέντρου 1110 της Περιφέρειας και του ΙΣΑ το οποίο δέχεται πάσης φύσεως αιτήματα σχετικά με την κακοκαιρία.  Οι κλήσεις μέχρι στιγμής έχουν ξεπεράσει τις 3.000. 

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης επισήμανε σχετικά:

«Σ΄αυτές τις δύσκολες στιγμές Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ και Β΄Βαθμού είμαστε σε  απόλυτη συνεργασία και συντονισμό με  κοινό στόχο την αμεσότερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Συνεχίζουμε να συνδράμουμε το έργο των Δήμων και πέραν των αρμοδιοτήτων μας,  προκειμένου να επανέλθει η Αττική μας στην κανονικότητα το συντομότερο δυνατό. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους τους εργαζόμενους Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας για την αυταπάρνηση και την προσήλωση στο καθήκον όλες  αυτές τις κρίσιμες μέρες, καθώς και την ομάδα εθελοντών από το Αιγάλεω, τους οποίους τιμούμε και συγχαίρουμε για την προσφορά τους».

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News