Κοινωνία Δευτέρα 24/01/2022, 20:57
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στυλιανίδης: Χωρίς τηλεκπαίδευση την Τρίτη – Αργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Στυλιανίδης: Χωρίς τηλεκπαίδευση την Τρίτη – Αργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Σε νέες ανακοινώσεις και διευκρινίσεις προχώρησε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, για τα έντονα καιρικά φαινόμενα της κακοκαιρίας «Ελπίς» που σαρώνει τη χώρα, δημιουργώντας μεταξύ άλλων και πρωτοφανή προβλήματα στο οδικό δίκτυο της Αττικής.

Έκανε λόγο για μια πολύ δύσκολη ημέρα, σημειώνοντας ξανά ότι έως αύριο οι συνθήκες θα είναι αντίξοες σε πολλές περιοχές της χώρας αλλά και στην Αττική. Από αύριο το μεσημέρι στην Αττική τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν αλλά θα υπάρχει πρόβλημα από τον παγετό, σημείωσε.

Ο υπουργός τόνισε ότι σε Αττική, Εύβοια, Βοιωτία, Κρήτη και Κυκλάδες θα υπάρχει αργία στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, ενώ όλα τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά αύριο, Τρίτη 25 Ιανουαρίου και δεν θα πραγματοποιηθεί.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι στην Αττική Οδό όπου δυστυχώς η εταιρία δεν κατόρθωσε να κρατήσει τον δρόμο ανοικτό παρά τις συσκέψεις στις οποίες υποσχέθηκαν ότι θα έχουν επάρκεια μέσων, συμπλήρωσε ο κ. Στυλιανίδης και πρόσθεσε ότι «πιστεύω ότι πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες. Αυτή θα είναι η εισήγησή μου στον πρωθυπουργό». 

Ο κ. Στυλιανίδης ζήτησε συγγνώμη από όσους ταλαιπωρούνται και είπε ότι γίνεται προσπάθεια απεγκλωβισμού από τροχαία και πυροσβεστική από την Αττική Οδό. Πρόσθεσε ότι αν λειτουργούσε σωστά η εταιρεία διαχείρισης δεν θα αντιμετωπίζαμε το πρόβλημα αυτή την στιγμή. 

Σημείωσε επίσης ότι οι οδηγοί που απεγκλωβίζονται οδηγούνται σε έξι σημεία, όπου τους υποδέχονται αξιωματικοί της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας και των Ενόπλων Δυνάμεων και τους καθοδηγούν σε λεωφορεία, ενώ έχει εξασφαλιστεί η φιλοξενεία τους σε ξενοδοχεία και εκεί θα έχουν ιατρική και κάθε βοήθεια που τυχόν χρειαστούν.

Είπε ακόμα ότι τα προβλήματα ηλεκτροδότησης είναι λιγοστά και αντιμετωπίστηκαν κυρίως στην Εύβοια, ενώ τόνισε ότι γίνεται προσπάθεια να κρατηθεί ανοιχτή η εθνική οδός Αθηνών- Θεσσαλονίκης.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Γενική αργία αύριο σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Black out σε κεντρικές περιοχές της Αθήνας

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News