Κοινωνία Δευτέρα 24/01/2022, 13:28
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γ. Οικονόμου: Σε πλήρη ανάπτυξη ο κρατικός μηχανισμός για να αντιμετωπίσει την κακοκαιρία

Γ. Οικονόμου: Σε πλήρη ανάπτυξη ο κρατικός μηχανισμός για να αντιμετωπίσει την κακοκαιρία

Ο κρατικός μηχανισμός παραμένει σε πλήρη ανάπτυξη προκειμένου να παρεμβαίνει σε συνεργασία και με την Αυτοδιοίκηση, όπου χρειάζεται, για την αντιμετώπιση προβλημάτων που προκαλεί η κακοκαιρία. Αυτό ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά τη διάρκεια ενημέρωσης για την ανταπόκριση της κυβέρνησης στην κακοκαιρία Ελπίς.

Τα καιρικά φαινόμενα στην Αττική, αναμένεται να ενταθούν τις μεσημεριανές ώρες, ενώ δύσκολες θα συνεχίσουν να είναι οι συνθήκες και αύριο, επανέλαβε ο Γιάννης Οικονόμου.

Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, για τον αποτελεσματικότερο συντονισμό των δυνάμεων της Πολιτικής Προστασίας, ενεργοποιήθηκαν στις Περιφερειακές Ενότητες που απειλούνται από την κακοκαιρία, Ενιαία Συντονιστικά Κέντρα, με την συμμετοχή του Πυροσβεστικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας, των Ενόπλων Δυνάμεων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ έχουν μετακινηθεί σε νησιωτικές και σε άλλες περιοχές με δύσκολη πρόσβαση, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα ενδεχόμενα  προβλήματα στην ηλεκτροδότηση. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν μεγάλα προβλήματα και τα όσα παρουσιάστηκαν έχουν αντιμετωπιστεί ή αντιμετωπίζονται.

«Η Πολιτική Προστασία απέστειλε μήνυμα μέσω του 112 στην Αττική απευθύνοντας ισχυρή σύσταση στους πολίτες να αποφεύγουν κάθε μη απαραίτητη μετακίνηση. Απευθύνουμε ισχυρή σύσταση προς όλους, αν είναι απολύτως απαραίτητο να μετακινηθούν να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες. Καταβάλλεται προσπάθεια ώστε το εθνικό δίκτυο και βασικές οδικές αρτηρίες να παραμείνουν ανοιχτοί. Βρίσκεται σε ισχύ απαγόρευση κυκλοφορίας για τα βαρέα οχήματα», υπογράμμισε ο κ. Οικονόμου.

Παράλληλα, επισήμανε ότι υπάρχει ισχυρή σύσταση ώστε να περιοριστούν οι μετακινήσεις στις απολύτως απαραίτητες και να ακολουθούνται συνεχώς οι οδηγίες των αρμόδιων Αρχών. Για συμπολίτες μας που χρειάζονται βοήθεια συνίσταται να επικοινωνούν είτε με το 100 είτε με την Πολιτική Προστασία στο 112.

Από τις 12 το μεσημέρι μπορούν να αποχωρήσουν από την εργασία τους όσοι δημόσιοι υπάλληλοι δεν εμπλέκονται με την διαχείριση της κακοκαιρίας και της Πολιτικής Προστασίας.

«Επίσης, εξ αιτίας των ακραίων καιρικών συνθηκών, τα σχολεία μας σε πολλές περιοχές της χώρας παρέμειναν κλειστά. Από το πρωί πραγματοποιείται τηλεκπαίδευση σε περισσότερες από 46.000 τάξεις, με την εκπαιδευτική κοινότητα να αξιοποιεί το ψηφιακό αυτό εργαλείο, συνεχίζοντας την εκπαιδευτική διαδικασία. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές, τους γονείς και τα στελέχη της εκπαίδευσης, για την άμεση ανταπόκριση και την ετοιμότητά τους στην τηλεκπαίδευση».

Βασικές προτεραιότητες της Κυβέρνησης είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής, η διασφάλιση της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας, αλλά και η ομαλότητα του κοινωνικό-οικονομικού βίου, κατέληξε ο Γιάννης Οικονόμου.  

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News