Κοινωνία Δευτέρα 24/01/2022, 08:58
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κακοκαιρία Ελπίς: Κλειστή η Αθηνών – Λαμίας για τα φορτηγά

Κακοκαιρία Ελπίς: Κλειστή η Αθηνών – Λαμίας για τα φορτηγά

Απαγορεύτηκε λόγω της χιονόπτωσης η κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων στην Εθνική Οδό Αθηνών -Λάμιας στο ρεύμα προς Λάμια από το ύψος της γέφυρας Καλύφτηκα και από τον κόμβο των Οινοφύτων στο ρεύμα προς Αθήνα. 

Τα υπόλοιπα οχήματα κινούνται μόνο με χρήση αλυσίδων.

Στο μεταξύ βασική οδηγία προς τους πολίτες, είναι να αποφεύγουν κάθε μη απαραίτητη μετακίνηση για τις επόμενες 48 ώρες όπως τόνισε χθες ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδης.

Σε πλήρη επιφυλακή βρίσκονται και όλα τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ ώστε να αντιμετωπιστούν πιθανές βλάβες σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια Πελοπόννησο, Θράκη και Μακεδονία.

Θα λειτουργεί νέα γραμμή βλαβών για τους καταναλωτές στον αριθμό 800 400 4000. Οι πολίτες μπορούν να καλούν δωρεάν στη γραμμή από το κινητό ή σταθερό τους τηλέφωνο.

Το ηλεκτρικό σύστημα το βράδυ της Δευτέρας, αναμένεται να δοκιμαστεί με την ζήτηση να ξεπερνάει τα 8500 gigawatt.

Ο ΑΔΜΗΕ έχει θέσει σε λειτουργία όλες τις διαθέσιμες μονάδες φυσικού αερίου και λιγνίτη, ώστε να ανταπεξέλθει στην ζήτηση, ενώ δεν αποκλείεται να γίνουν έκτακτες εισαγωγές από Τουρκία, Βουλγαρία και Βόρεια Μακεδονία ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των καταναλωτών.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News