Κοινωνία Σάββατο 22/01/2022, 10:55
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κακοκαιρία Ελπίς: Ντύθηκαν στα λευκά τα βουνά της Αττικής

Πώς θα εξελιχθεί το φαινόμενο

Κακοκαιρία Ελπίς: Ντύθηκαν στα λευκά τα βουνά της Αττικής

Mε πολικές θερμοκρασίες και πυκνές χιονοπτώσεις, ακόμη και στα ορεινά της Αττικής, έχει αρχίσει η κακοκαιρία «Ελπίς», η οποία θα εκδηλωθεί σε δύο φάσεις, μία σήμερα και μία (πιθανώς δριμύτερη) από τη Δευτέρα. 

Στο Λεκανοπέδιο, η Πάρνηθα, η Πεντέλη και ο Υμηττός έχουν ήδη ντυθεί στα λευκά, ενώ η κυκλοφορία έχει διακοπεί: 

  • Στη λεωφόρο Διονύσου (περιφερειακή Πεντέλης) από το ύψος του Αγίου Πέτρου προς Πεντέλη. 
  • Στην οδό Διονύσου (περιφερειακή Διονύσου) από το ύψος του «414» προς Νέα Μάκρη. 
  • Στη λεωφόρο Πάρνηθος, από το ύψος του τελεφερίκ και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. 

Χιονοπτώσεις καταγράφονται από το βράδυ της Παρασκευής σε Μακεδονία, Θεσσαλία, Θράκη, Στερεά Ελλάδα και Δυτική Ελλάδα, καθώς και στα ορεινά όλης της χώρας. 

Κακοκαιρία Ελπίς: Ντύθηκαν στα λευκά τα βουνά της Αττικής-1

Πώς θα κινηθεί κακοκαιρία 

Οι χιονοπτώσεις στην Αττική σταδιακά από τις μεσημβρινές ώρες θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά βορειοδυτικοί – βόρειοι με εντάσεις έως 5 μποφόρ και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 6 βαθμούς. 

Συνολικά στη χώρα, τα φαινόμενα στα ηπειρωτικά μετά το μεσημέρι θα εξασθενήσουν και αναμένονται διαστήματα ηλιοφάνειας, ωστόσο θα διατηρηθούν κυρίως στα νοτιότερα νησιωτικά τμήματα και στην Κρήτη. 

Κακοκαιρία Ελπίς: Ντύθηκαν στα λευκά τα βουνά της Αττικής-2

Τις πρώτες νυχτερινές ώρες του Σαββάτου είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή χιονόνερο και ενδεχομένως καταιγίδες στα πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα του Ιονίου, τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά πάνω από τα 300 – 400 μέτρα, ενώ τοπικές χιονοπτώσεις είναι πιθανό να εκδηλωθούν ακόμα και σε παραθαλάσσια τμήματα της Ηπείρου και της Δυτικής Στερεάς. 

Μέσα στη νύχτα προς το ξημέρωμα της Κυριακής είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά και παραθαλάσσια και τοπικές χιονοπτώσεις πάνω από τα 300-400 μέτρα στα δυτικότερα τμήματα της Πελοποννήσου, ενώ οι χιονοπτώσεις στην Εύβοια και το Βόρειο Αιγαίο αναμένονται να ενταθούν εκ νέου. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News