Κοινωνία Δευτέρα 17/01/2022, 18:36
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Την Πέμπτη ανοίγει η πλατφόρμα για την 4η δόση

Την Πέμπτη ανοίγει η πλατφόρμα για την 4η δόση

Την Πέμπτη 20 Ιανουαρίου ανοίγει η πλατφόρμα για την 4η δόση του εμβολίου για τους ανοσοκατεσταλμένους, είπε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Ο κ. Θεμιστοκλέους ανέφερε, επίσης, ότι όσον αφορά τους εμβολιασμούς παιδιών η πλατφόρμα είναι ήδη ανοιχτή και σε 26 νησιά για να μπορούν να κλείσουν ραντεβού. Τις επόμενες ημέρες θα βγουν και νέα ραντεβού στην Αττική.

Σχετικά με τους εμβολιασμούς του πληθυσμού, είπε πως ξεπεράσαμε τους 18,6 εκατ. εμβολιασμούς με πρώτη δόση, που αντιστοιχούν σε ποσοστό 72,6% του γενικού πληθυσμού, ενώ οι πλήρως εμβολιασμένοι είναι πάνω από 7,2 εκατ., δηλαδή το 69% του γενικού πληθυσμού. 

Εμβολιασμοί παιδιών

H πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, αναφέρθηκε στα στοιχεία νέας έρευνας διενεργηθείσας στο Ηνωμένο Βασίλειο, η οποια επιβεβαιώνει ότι τα παιδιά διαθέτουν ισχυρούς ανοσοποιητικούς μηχανισμούς, γεγονός που φαίνεται να ερμηνεύει τον περιορισμό της λοίμωξης στο ανώτερο αναπνευστικό και άρα την παρεπόμενη, ηπιότερη λοίμωξη στον παιδικό πληθυσμό.

Εμβολιασμός και έγκυοι

Για τον εμβολιασμό των εγκύων η κ. Θεοδωρίδου, επικαλούμενη δύο νέες μελέτες των CDC και του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου, ανέφερε ότι «ο εμβολιασμός στην κύηση προστατεύει και την μητέρα και το νεογνό» και δεν συνδέεται με αύξηση της προωρότητα και περιγεννητική θνησιμότητα. Αντίθετα, όπως απέδειξε η δεύτερη έρευνα, πιθανή λοίμωξη εγκύων με κορωνοϊό αυξάνει τον κίνδυνο τόσο για τη μητέρα όσο και για το νεογνό.

Πρόστιμα

Από την πλευρά του ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γ. Πιτσιλής ανέφερε ότι τα διοικητικά πρόστιμα για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 θα βεβαιώνονται σε μηνιαία βάση.

Η ενημέρωση των πολιτών, όπως εξήγησε, θα γίνεται με τις συνήθεις διαδικασίες, δηλαδή μέσω του myΑade. Η ανάρτηση της επιβολής προστίμου θα γίνεται επίσης και στην ενότητα «Στοιχεία Οφειλών» του Taxis.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Από 1η Φεβρουαρίου η λήξη στο 7μηνο, χωρίς τρίτη δόση

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Από σήμερα τα πρόστιμα – Ποιοι εξαιρούνται

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News