Κοινωνία Σάββατο 15/01/2022, 22:31
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΛ.ΑΣ. μετά την αντίδραση Πολάκη: Κανονικά ισχύει το πρόστιμο σε σερβιτόρο

ΕΛ.ΑΣ. μετά την αντίδραση Πολάκη: Κανονικά ισχύει το πρόστιμο σε σερβιτόρο

Κανονικά ισχύει το πρόστιμο των 300 ευρώ για μη χρήση μάσκας που επιβλήθηκε σε σερβιτόρο καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος χθες, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΕΛΑΣ. Η ανακοίνωση αναφέρεται σε σχετική ανάρτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη, ο οποίος αντέδρασε στους αστυνομικούς και χαρακτηρισε το περιστατικό απαράδεκτο. 

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ αναφέρει:

«Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι το πρόστιμο το οποίο επιβλήθηκε σε σερβιτόρο καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, χθες το βράδυ στο Μοσχάτο Αττικής, κατά τη διάρκεια ελέγχων για την πρόληψη εξάπλωσης του κορονοϊού, προφανώς ισχύει κανονικά».

Σε ανάρτησή του στο Facebook σήμερα το απόγευμα ο βουλευτής υποστήριξε ότι στην ταβέρνα τηρούνταν αυστηρά και κατά γράμμα τα μέτρα για τον κορωνοϊό, γινόταν έλεγχος στην είσοδο, υπήρχαν αντισηπτικά σε όλα τα τραπέζια και όλοι οι εργαζόμενοι φορούσαν συνεχώς μάσκες.

Όπως αναφέρει ο Π. Πολάκης, ο συγκεκριμένος σερβιτόρος, αδελφός του ιδιοκτήτη, λίγο πριν τα μεσάνυχτα, κατέβασε την μάσκα του, όχι στο χώρο με τα τραπέζια αλλά πίσω από τον πάγκο, για να φάει. Εκείνη την ώρα μπήκαν οι αστυνομικοί και έκοψαν το πρόστιμο.

Επίσης, στην ανάρτηση του ο Π. Πολάκης στράφηκε και κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου και χαρακτήρισε το περιστατικό ελεεινό και απαράδεκτο. Ανέφερε ότι επικοινώνησε με την διοίκηση της ΕΛ.ΑΣ και ταυτόχρονα ζητάει να την άρση του προστίμου

Η ΕΛ.ΑΣ εξέδωσε την ανακοίνωση μετά την ανάρτηση του βουλευτή.

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News