Κοινωνία Τρίτη 4/01/2022, 18:30
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι τρεις αλλαγές στη λειτουργία των σχολείων

Νέο υγειονομικό πρωτόκολλο

Οι τρεις αλλαγές στη λειτουργία των σχολείων

Το νέο υγειονομικό πρωτόκολλο λειτουργίας των σχολείων, τα οποία θα ανοίξουν στις 10 Ιανουαρίου, ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, στο πλαίσιο της καθιερωμένης ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας. 

Εξηγώντας τη «μεγάλη σημασία της δια ζώσης λειτουργίας των σχολείων», η αρμόδια υπουργός προανήγγειλε τρεις βασικές αλλαγές στο πρωτόκολλο λειτουργίας, οι οποίες αφορούν τα εξής: 

  • Η διενέργεια ενός επιπλέον δωρεάν self- test για την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων. Θα γίνουν δηλαδή τρία τεστ.  
  • Τα δωρεάν δύο self-test θα διενεργούνται και από τους εμβολιασμένους μαθητές και καθηγητές. 
  • Σε περίπτωση κρούσματος, φεύγουμε από τη λογική του σταυρού, δηλαδή τα παιδιά που κάθονται κοντά στο θρανίο του μαθητή που βρέθηκε θετικός. Συγκεκριμένα, για όλους τους ανεμβολίαστους μαθητές και καθηγητές του τμήματος θα διενεργείται τεστ κάθε μέρα για πέντε ημέρες (δύο rapid και τρία self -test), ενώ για τους εμβολιασμένους ένα επιπλέον τεστ, εκτός των δύο self-test που ήδη πραγματοποιούν. 

Την ίδια ώρα, όπως διευκρίνισε, οι νοσήσαντες θα μπορούν να επιστρέψουν στις σχολικές αίθουσες, μετά από πενθήμερη καραντίνα και με αρνητικό rapid test. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι για το κλείσιμο μιας σχολικής τάξης, θα πρέπει να νοσήσει το 50,01% των μαθητών (όπως ίσχυε μέχρι πρότινος). 

Στο μεταξύ, νέο ρεκόρ κατέγραψε ο σημερινός αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού, καθώς ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε 50.126 μολύνσεις το τελευταίο 24ωρο. Παράλληλα, κατά το ίδιο διάστημα 61 άτομα κατέληξαν, ενώ 619 συμπολίτες μας παρέμειναν διασωνηλωμένοι στα νοσοκομεία όλης της χώρας. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News