Κοινωνία Κυριακή 2/01/2022, 23:59
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορωνοϊός – Ισραήλ: Πράσινο φως για 4η δόση εμβολίου στους άνω των 60

«Η μετάλλαξη Όμικρον είναι εδώ και πρέπει να προστατευτούμε», δήλωσε o πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ

Κορωνοϊός – Ισραήλ: Πράσινο φως για 4η δόση εμβολίου στους άνω των 60

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Ναφτάλι Μπένετ ανακοίνωσε την Κυριακή ότι όλοι οι Ισραηλινοί άνω των 60 ετών και το ιατρικό προσωπικό θα μπορούν να επωφεληθούν από μια τέταρτη δόση εμβολίου κατά της Covid-19, εν μέσω της έξαρσης των κρουσμάτων που συνδέεται με τη μετάλλαξη Όμικρον.

Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου με επίκεντρο την πανδημία, ο Μπένετ επιβεβαίωσε πως το υπουργείο Υγείας ενέκρινε τη χορήγηση της τέταρτης δόσης, δύο ημέρες αφότου δόθηκε σε ευπαθείς ομάδες.

«Η μετάλλαξη Όμικρον είναι εδώ και πρέπει να προστατευτούμε», δήλωσε ο Μπένετ.

Οι υγειονομικές αρχές έδωσαν την Πέμπτη το πράσινο φως για την τέταρτη δόση για τους ανοσοκατεσταλμένους, έπειτα από μια εκστρατεία αναμνηστικών δόσεων το περασμένο καλοκαίρι.

Λίγο μετά την έναρξη του εμβολιασμού των ανοσοκατεσταλμένων πολιτών, ο διευθυντής του υπουργείου Υγείας Νάχμαν Ας ενέκρινε την άμεση χορήγηση μιας 4ης δόσης για τους τροφίμους των οίκων ευγηρίας και τους ασθενείς γηριατρικών τμημάτων.

«Μπορεί να έχουμε 50.000 νέα κρούσματα την ημέρα σύντομα», προειδοποίησε ο Μπένετ, ο οποίος επανέλαβε την έκκλησή του για μαζικό εμβολιασμό των ενηλίκων και των παιδιών, που δεν το έχουν κάνει ακόμα.

Σε μια χώρα 9,2 εκατομμυρίων κατοίκων, όπου το 50% και πλέον του πληθυσμού έχει ήδη λάβει μια αναμνηστική δόση, τα σοβαρά κρούσματα επικεντρώνονται αυτή τη στιγμή στους ανεμβολίαστους, σύμφωνα με τα δεδομένα που έχουν δημοσιεύσει οι αρχές.

Moneyreview.gr, με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News