Κοινωνία Τετάρτη 29/12/2021, 08:12
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καπραβέλος: Ο επόμενος ασθενής θα διασωληνωθεί στο parking του νοσοκομείου

Καπραβέλος: Ο επόμενος ασθενής θα διασωληνωθεί στο parking του νοσοκομείου

Υπέρ της επέκτασης της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών τάχθηκε ο Νίκος Καπραβέλος, διευθυντής στη Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου.

«H υποχρεωτικότα του εμβολιασμού θα μας σώσει» ανέφερε ο κ. Καπραβέλος στον ΣΚΑΪ, επισημαίνοντας ότι η επέκταση θα μπορούσε να γίνει και ηλικιακά αλλά και σε κατηγορίες. «Το να κλείσουμε τα σχολεία και την οικονομία είναι παράπλευρες απώλειες», πρόσθεσε.

Όπως εξήγησε ο κ. Καπραβέλος άλλες χώρες δεν ανησυχούν γιατί έχουν δημιουργήσει αυτό το μαξιλάρι, ειδικά της τρίτης δόσης.

Θέλοντας να περιγράψει την κατάσταση στα νοσοκομεία ο κ. Καπραβέλος ανέφερε ότι «ο επόμενος ασθενής στο Παπανικολάου θα διασωληνωθεί στον διάδρομο και ο επόμενος στο parking του νοσοκομείου».

Η κατάσταση στο σύστημα υγείας δεν επιτρέπει κανέναν εφησυχασμό, τόνισε ακόμη, επισημαίνοντας την ανάγκη για περιορισμό της ανθρώπινης δραστηριότητας.

Σύμφωνα με τον κ. Καπραβέλο, αυτό που έχει σημασία είναι πώς θα μεταφραστεί αυτό το τσουνάμι σε νοσηρότητα. 

Παράλληλα χαρακτήρισε τα μέτρα που ανακοινώθηκαν «παροδικά που συγκαλύπτουν αυτή τη στιγμή θα υπάρξει μια ανακοπή στην πανδημία αλλά θα βρεθούμε πάλι στο ίδιο σημείο με την επόμενη μετάλλαξη».

Πρέπει να μπούμε στην τρίτη δόση και να επεκταθεί ο εμβολιασμός, κατέληξε.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News