Κοινωνία Τρίτη 28/12/2021, 15:36
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κρούσματα: Εισήγηση για μείωση της καραντίνας σε 5 ημέρες – Ποιους θα αφορά

Σε πέντε ημέρες

Κρούσματα: Εισήγηση για μείωση της καραντίνας σε 5 ημέρες – Ποιους θα αφορά

Τη μείωση της διάρκειας της καραντίνας στις πέντε ημέρες (από 10 ημέρες που ισχύει σήμερα) για όσους νοσούν από κορωνοϊό και είτε δεν εμφανίζουν συμπτώματα είτε έχουν ήπια συμπτωματολογία εισηγήθηκε προς το υπουργείο Υγείας η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων.  

Η παραπάνω εξέλιξη επέρχεται ως συνέχεια της χθεσινοβραδινής ανακοίνωσης του αμερικανικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) περί χρονικού περιορισμού της απομόνωσης των νοσούντων. 

Συγκεκριμένα, όσοι έχουν μηδενικά ή λίγα συμπτώματα θα τίθενται σε υποχρεωτική καραντίνα για πέντε ημέρες. Στη συνέχεια, θα μπορούν να κυκλοφορούν κανονικά, υπό την προϋπόθεση ότι για ακόμη πέντε ημέρες θα φορούν υποχρεωτικά μάσκα κατά τις επαφές με άλλα πρόσωπα. 

Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται τις επόμενες ώρες, όταν και υπάρξει εξειδίκευση του μέτρου. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα παραπάνω λαμβάνουν χώρα, ενόσω η Ελλάδα καλείται να αντιμετωπίσει ένα νέο κύμα έξαρσης κρουσμάτων, με τις νέες μολύνσεις να ξεπερνούν τις 15.000 το τελευταίο 24ώρο.

Μια εξέλιξη, η οποία δεν αποκλείεται να επισπεύσει την εφαρμογή όσων περιοριστικών μέτρων έχουν ανακοινωθεί για την 3η Ιανουαρίου. 

Όσον αφορά τις ΗΠΑ, οι προτάσεις του CDC προβλέπουν, επίσης, ότι όσοι έχουν κάνει και την 3η δόση του εμβολίου, δεν χρειάζεται να τίθενται σε καραντίνα σε περίπτωση μόλυνσης. Αντίθετα, θα πρέπει να φορούν μάσκα για 10 ημέρες. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Νέα μέτρα από 3 Ιανουαρίου: Έως τα μεσάνυχτα εστίαση, διασκέδαση – Τέλος οι όρθιοι θαμώνες

Covid Free GR Wallet: Πώς θα βάλετε την ταυτότητά σας στο app

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News