Κοινωνία Τρίτη 28/12/2021, 09:11
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και μεταφορά σκόνης

Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και μεταφορά σκόνης

Βροχές και καταιγίδες σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα. Έντονα φαινόμενα και τοπικές χαλαζοπτώσεις. Νοτιάδες με εντάσεις 5-7 μποφόρ. Μεταφορά σκόνης κυρίως στα νότια και στο Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά, την Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2021 βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Μέχρι το μεσημέρι τα ισχυρότερα φαινόμενα θα εντοπίζονται στη Δυτική Ελλάδα, στην Πελοπόννησο και σε περιοχές της Στερεάς, ενώ από το απόγευμα τα εντονότερα φαινόμενα θα εντοπίζονται στα ανατολικά ηπειρωτικά, στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, σε νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη. Αυξημένη είναι η πιθανότητα εκδήλωσης χαλαζοπτώσεων κυρίως στο Ιόνιο, στην Πελοπόννησο και το βράδυ στις Κυκλάδες και στην Κρήτη. Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες θα ευνοήσουν τη μεταφορά σκόνης, ιδιαίτερα στα νότια ηπειρωτικά και στο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από -2 έως 10 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 3 έως 15, στην Ήπειρο από 7 έως 16 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 4 έως 15, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 8 έως 17 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 12 έως 17 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις 5-6 μποφόρ και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο αρχικά θα πνέουν νοτιοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 5 μποφόρ, αλλά μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα παρουσιάσουν μικρή εξασθένηση.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με βροχές ή καταιγίδες κατά τόπους και κατά περιόδους, ενώ μετά το μεσημέρι τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα παρουσιάσουν πιο γενικευμένο και συνεχή χαρακτήρα. Παράλληλα, σχετικά αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ και το βράδυ τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 17 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 8 έως 13 βαθμούς.

Πηγή: meteo.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News