Κοινωνία Πέμπτη 23/12/2021, 21:15
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΜΙΝΙΟΝ: «Έλαμψε» και πάλι το πρώην πολυκατάστημα

ΜΙΝΙΟΝ: «Έλαμψε» και πάλι το πρώην πολυκατάστημα

Δύο ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα, το κτήριο που στέγαζε το ιστορικό πολυκατάστημα ΜΙΝΙΟΝ, έλαμψε και πάλι, δημιουργώντας γιορτινή ατμόσφαιρα σε μια ιδιαίτερα πολυσύχναστη περιοχή της Αθήνας, κοντά στην πλατεία Ομονοίας. Ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ανάπτυξης ακινήτων Dimand, Δημήτρης Ανδριόπουλος, φωταγώγησαν το πρώην πολυκατάστημα, προσδίδοντάς του κάτι από την παλιά του αίγλη. «Σε αυτό», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Dimand, «συνέβαλε και το έργο που φρόντισε να σχεδιάσει στους τοίχους περιμετρικά του κτηρίου ο καλλιτέχνης γκράφιτι, Soteur. Το εικαστικό και φωτιστικό έργο, «Childhood dreams build the future», ήρθε να ζεστάνει αυτές τις γιορτινές μέρες τις καρδιές όλων των επισκεπτών στο κέντρο της πόλης».

ΜΙΝΙΟΝ: «Έλαμψε» και πάλι το πρώην πολυκατάστημα-1

Το πρώην πολυκατάστημα είναι συνολικής επιφάνειας 16.000 τ.μ. και στόχος είναι -μόλις ολοκληρωθεί το έργο της ανακατασκευής του σε ένα πρότυπο βιοκλιματικό κτήριο γραφειακών και εμπορικών χώρων – «να αναδειχθεί σε έναν ελκυστικό προορισμό που θα συμβάλλει στη σύγχρονη ιστορία της πόλης και στην αναβίωση της Πατησίων, αλλά και της ευρύτερης περιοχής του κέντρου των Αθηνών».

«Το ΜΙΝΙΟΝ που έχει ταυτιστεί με την ιστορία της πόλης. Το ΜΙΝΙΟΝ που φέρει τα συναισθήματα, τα βιώματα γενεών και γενεών Αθηναίων, ξαναγεννιέται και μαζί έχουμε μια πάρα πολύ μεγάλη ευκαιρία για όλη την ευρύτερη περιοχή, τον άξονα της Πατησίων, έναν ιστορικό άξονα της πόλης, ο οποίος μπορεί και πρέπει να ξανανιώσει», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

ΜΙΝΙΟΝ: «Έλαμψε» και πάλι το πρώην πολυκατάστημα-2

Από την πλευρά του ο πρόεδρος και διευθύνων δύμβουλος της Dimand, Δημήτρης Ανδριόπουλος, ανέφερε ότι «Όταν αναλάβαμε την ανάπλαση του ΜΙΝΙΟΝ, θεωρήσαμε ότι πρόκειται για ένα ακόμη κτήριο. Όμως οι αντιδράσεις του κόσμου, μας έκαναν να καταλάβουμε ότι πρόκειται για ένα κομμάτι της ιστορίας των Αθηναίων, αλλά και των περισσότερων Ελλήνων». Και συμπλήρωσε: «Με την ανάπλαση του ΜΙΝΙΟΝ οι παλαιότεροι θα αναβιώσουν ευχάριστες αναμνήσεις και οι νεότεροι θα έχουν νέες παραστάσεις και εμπειρίες».

Σημειώνεται ότι οι συντελεστές του έργου είναι: Concept, Art Direction & Production Execution:YARD, Lighting Design: George Tellos, Lighting Programmer: Panagiotis Tsevrenis, Graffiti Artist: Soteur, Photo Credits: Nikos Daniilidis, Elias Joidos.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News