Κοινωνία Πέμπτη 23/12/2021, 16:11
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιταχύνονται οι διαδικασίες για δωρεάν internet σε 2.500 κοινόχρηστους χώρους

Επιταχύνονται οι διαδικασίες για δωρεάν internet σε 2.500 κοινόχρηστους χώρους

Επιταχύνει τις διαδικασίες για την πρόσβαση σε δωρεάν internet σε 2.500 κοινόχρηστους χώρους σε 332 δήμους της επικράτειας το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. 

Έως τις 15/1/2022 ζητήθηκε από 332 δήμους να προσδιορίσουν τα προτεινόμενα από αυτούς σημεία προκειμένου να προχωρήσουν οι ανάδοχοι εντός του επόμενου έτους στην τοποθέτηση και θέση σε λειτουργία των σημείων ασύρματης πρόσβασης, με επιστολή από τον υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη και τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Θοδωρή Λιβάνιο.

Με τον τρόπο αυτό, ο διαγωνισμός «WiFi4GR –Ανάπτυξη δημοσίων σημείων ασύρματης ευρυζωνικής πρόσβασης στο διαδίκτυο» του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης εισέρχεται στο τελευταίο στάδιο υλοποίησης.

Στο πλαίσιο του έργου θα παρασχεθεί η δυνατότητα ευρυζωνικής πρόσβασης στο Διαδίκτυο μέσω WiFi Hotspots σε υπαίθριους ή/και κλειστούς δημόσιους χώρους. Υπολογίζεται ότι θα υλοποιηθούν περίπου δύο χιλιάδες (2.500) περιοχές ασύρματης – WiFi πρόσβασης, σε όλη την επικράτεια.

Οι χώροι που θα αποτελέσουν σημεία εγκατάστασης των ασύρματων σημείων ευρυζωνικής πρόσβασης θα συγκεντρώνουν ένα σύνολο από χαρακτηριστικά όπως:

α) Ιδιαίτερα υψηλή πληθυσμιακή συγκέντρωση, όπως ενδεικτικά:
–  Χώροι συνάθροισης κοινού
–  Χώροι αναμονής-μετακίνησης
–  Χώροι εκδηλώσεων
–  Σημεία Τουριστικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος
–  Αθλητικές ή πολιτιστικές εγκαταστάσεις και

β) Κατανομή σε όσο δυνατόν ευρύτερη γεωγραφική έκταση.

Η δράση στοχεύει στην περαιτέρω ανάπτυξη της ευρυζωνικότητας σε περιοχές της ελληνικής επικράτειας, όπου παρατηρείται υστέρηση, στην παροχή προστιθέμενης αξίας σε αναπτυξιακές δραστηριότητες στην περιοχή , στην αύξηση της χρήσης του Διαδικτύου και των νέων τεχνολογιών από τους πολίτες, στην διαθεσιμότητα του Διαδικτύου μέσω ασύρματων μεθόδων πρόσβασης, κάνοντάς το έτσι προσιτό σε κατηγορίες χρηστών που δεν βρίσκονται απαραίτητα σε κάποιο σταθερό χώρο και στην αξιοποίηση από τους πολίτες των διαδικτυακών υπηρεσιών και πηγών πληροφόρησης που είναι διαθέσιμα μέσα από το Διαδίκτυο.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News