Κοινωνία Τετάρτη 22/12/2021, 17:58
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπ. Εργασίας: Από 1/1/22 οι νέες εντάξεις στο πρόγραμμα των 100.000 θέσεων εργασίας

Υπ. Εργασίας: Από 1/1/22 οι νέες εντάξεις στο πρόγραμμα των 100.000 θέσεων εργασίας

Κατά 100% έχει καλυφθεί ο προβλεπόμενος αριθμός του «Ανοιχτού προγράμματος 100.000 νέων επιδοτούμενων θέσεων εργασίας» που υλοποιείται επιτυχώς από 1η Οκτωβρίου 2020, όπως είχε αναφέρει με δημοσίευμά του το «MR». Ως εκ τούτου όπως επισημαίνει με ανακοίνωση το υπουργείο Εργασίας, δεν είναι δυνατή νέα ένταξη μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2021.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι επιχειρήσεις – εργοδότες που επιθυμούν να προσλάβουν εργαζόμενο μέσω του προγράμματος αυτού θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση ένταξης στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ από 1η Ιανουαρίου 2022, καθώς το εν λόγω πρόγραμμα επεκτείνεται από την ως άνω ημερομηνία για άλλες 50.000 νέες θέσεις εργασίας.

Επιπροσθέτως, από 1η Ιανουαρίου 2022 θα είναι διαθέσιμο και το «Ανοικτό πρόγραμμα νέων θέσεων εργασίας για την πρώτη πρόσληψη νέων ηλικίας 18-29 ετών – «Πρώτο Ένσημο». Οι επιχειρήσεις-εργοδότες που επιθυμούν να προσλάβουν νέο, ηλικίας 18-29 ετών χωρίς προηγούμενη προϋπηρεσία, θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις ένταξης (ειδικό έντυπο) στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ. 

Οι επιχειρήσεις -εφόσον το επιθυμούν- θα μπορούν να ενταχθούν παράλληλα για τον ίδιο ωφελούμενο στο πρόγραμμα «Πρώτο ένσημο» και στο πρόγραμμα νέων επιδοτούμενων θέσεων εργασίας, με τους όρους και τις προϋποθέσεις που προβλέπονται σε αυτά. Οι επιχειρήσεις-εργοδότες θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις ένταξης (ειδικό έντυπο παράλληλης ένταξης) στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ.

Προϋποθέσεις ένταξης των επιχειρήσεων στο πρόγραμμα

Εκτός από το γεγονός πως οι επιχειρήσεις για να κάνουν χρήση του προγράμματος θα πρέπει να είναι φορολογικά και ασφαλιστικά ενήμερες, οι εργαζόμενοι, κατά τη στιγμή της πρόσληψής τους δεν θα πρέπει να έχουν ενεργή σύμβαση εργασίας με την αιτούσα επιχείρηση-εργοδότη ή να εργάζονται σε άλλη επιχείρηση, αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα του «MR».

Οι εργαζόμενοι που θα προσλαμβάνονται στις νέες θέσεις εργασίας δεν θα μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ». Αλλά θα μπορεί το πρόγραμμα των 150.000 θέσεων να συνδυαστεί και με το πρόγραμμα «ΠΡΩΤΟ ΕΝΣΗΜΟ».

Οι επιχειρήσεις-εργοδότες που θα επιθυμούν να προβούν σε νέα πρόσληψη ή νέες προσλήψεις θα πρέπει να υποβάλλουν για κάθε έναν δυνητικά ωφελούμενο που επιθυμούν να εντάξουν στο πρόγραμμα ξεχωριστή ηλεκτρονική αίτηση για την ένταξη στο πρόγραμμα των 150.000 νέων επιδοτούμενων θέσεων. Μετά την έγκριση της αίτησης για να ολοκληρωθεί η διαδικασία ένταξης, οι επιχειρήσεις  αυθημερόν ή το αργότερο εντός της επόμενης ημέρας από την έγκριση της αίτησης, θα πρέπει να προχωρούν στη σύναψη σύμβασης εργασίας και στην πρόσληψη του εργαζόμενου, υποβάλλοντας το έντυπο Ε3: ΕΝΙΑΙΟ ΕΝΤΥΠΟ ΑΝΑΓΓΕΛΙΑΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ, όπου και δηλώνεται σε ειδικό πεδίο η συμμετοχή τους στο παρόν πρόγραμμα. Διαφορετικά, εγκεκριμένη αίτηση για την οποία δεν υποβλήθηκε πρόσληψη στην προβλεπόμενη προθεσμία θα λογίζεται ως μη γενόμενη.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Έρχονται 50.000 νέες επιδοτούμενες θέσεις εργασίας

Απασχόληση: Η απόσυρση των μέτρων στήριξης «στοιχίζει» σε θέσεις εργασίας

Ενεργοποιήθηκε το myErgani – Πώς λειτουργεί

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News