Κοινωνία Κυριακή 19/12/2021, 21:42
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορωνοϊός: Προς αυστηρή εφαρμογή των μέτρων ενόψει των γιορτών

Εξαντλητικοί έλεγχοι σε όλη τη χώρα ενόψει των εορτών, χωρίς όμως νέα μέτρα

Κορωνοϊός: Προς αυστηρή εφαρμογή των μέτρων ενόψει των γιορτών

Στην εφαρμογή με τρόπο αυστηρό των υπαρχόντων μέτρων, και όχι στην επιβολή νέων προς το παρόν προσανατολίζεται η κυβέρνηση, με βάση και τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής στο Μέγαρο Μαξίμου,

Σε σύσκεψη που εκτάκτως έγινε την Κυριακή, αντί της Δευτέρας, στο γραφείο του πρωθυπουργού, προς το παρόν δεν πρόκειται μέσα στην εβδομάδα νέα μέτρα, μολονότι δεν αποκλείεται κάποια στιγμή να αυξάνονται οι έλεγχοι των πολιτών για κρούσματα. Αυτό μπορεί ακόμη και να λάβει κάποια υποχρεωτική μορφή, σύμφωνα με εκτιμήσεις, ώστε να προληφθεί μια υπερμετάδοση του κορωνοϊού κατά τις γιορτές, όπως μετέδωσε η τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Η σύσκεψη, που έγινε παρουσία και του κορυφαίου λοιμωξιολόγου Σωτήρη Τσιόδρα, έκανε μια επισκόπηση της κατάστασης της πανδημίας στη χώρα αλλά και στο εξωτερικό, με κεντρικό σκοπό την ανάσχεση της νέας μετάλλαξης.

Η κυβέρνηση προχωρά με τα υπάρχοντα μέτρα, τόνιζαν πηγές στον ΣΚΑΪ, τουλάχιστον για την καινούργια εβδομάδα.

Το σχέδιο της κυβέρνησης για τις ερχόμενες γιορτινές ημέρες προβλέπει τη διεξαγωγή σαρωτικών ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων που υπάρχουν. Συγκεκριμένα προβλέπονται έλεγχοι σε εμπορικά κέντρα, δρόμους, εκκλησίες, αλλά και σε χιονοδρομικά κέντρα, εορταστικά πάρτι και νυχτερινά κέντρα.

Ακόμη πιο ενδελεχείς έλεγχοι προβλέπονται σε λιμάνια, σταθμούς και βεβαίως αεροδρόμια, τόσο στις διεθνείς όσο και στις εγχώριες πτήσεις.

Παράλληλα προβλέπεται η δημιουργία μιας ομάδα επέμβασης (task force) για καταδρομικές επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα, όπου παρατηρούνται μεγάλες συναθροίσεις χωρίς τήρηση των μέτρων.

Στην εκστρατεία ελέγχου της εφαρμογής των μέτρων αναμένεται να συμμετάσχουν περί τους 10.000 αστυνομικούς, 300 στελέχη της αρχής διαφάνειας και 100 στελέχη της ΔΙ.ΜΕ.Α.

Πηγή: kathimerini.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News