Κοινωνία Κυριακή 19/12/2021, 13:53
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πώς θα πάρουν πιστοποιητικό όσοι εμβολιάστηκαν στο εξωτερικό

Πώς θα πάρουν πιστοποιητικό όσοι εμβολιάστηκαν στο εξωτερικό

Από την ερχόμενη Τρίτη όσοι πολίτες έχουν κάνει δύο δόσεις του εμβολίου κατά του κορωνοϊού στο εξωτερικό και ακόμη μια δόση στην Ελλάδα θα μπορούν μέσω των ΚΕΠ να καταχωρούνται και να εκδίδουν πιστοποιητικό εμβολιασμού δήλωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Όσοι όμως έχουν εμβολιαστεί πλήρως στο εξωτερικού, δεν θα εκδώσουν ελληνικό πιστοποιητικό εμβολιασμού, αλλά θα τεθεί το επόμενο διάστημα σε λειτουργιά ψηφιακή πλατφόρμα για να μην τους επιβληθεί πρόστιμο από τις 16 Ιανουαρίου, όπως είπε ο κ. Θεμιστοκλέους στον ΣΚΑΪ.

Επανέλαβε δε ότι από τις 5 Ιανουαρίου θα ανοίξουν πολλά νέα ραντεβού για τα παιδιά και ξεκαθάρισε ότι με βάση την απόφαση της Εθνικής Επιτροπής εμβολιασμών τα μικρά παιδιά δεν θα κάνουν τρίτη δόση.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο τέταρτης δόσης στους ενήλικες ανέφερε ότι η Επιτροπή δεν συζητά κάτι τέτοιο, με έναν αστερίσκο όμως, που έχει να κάνει με την μετάλλαξη Όμικρον και την εξέλιξη της. Μάλιστα, ο κ. Θεμιστοκλέους σημείωσε ότι σε 3 με 4 εβδομάδες θα ξέρουμε περισσότερα για την νέα μετάλλαξη.

Σε ό,τι αφορά στους ρυθμούς του εμβολιαστικού προγράμματος υπογράμμισε ότι μετά τα νέα μετρά που ανακοινωθήκαν για τους άνω των 60 ετών, 125.000 πολίτες προγραμμάτισαν η έκαναν την πρώτη δόση και ακόμη 20.000 έχουν αιτηθεί εμβολιασμό κατ’ οίκον.

Τέλος, επισήμανε ότι καθημερινά κλείνονται 15.000-20.000 νέα ραντεβού.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News