Κοινωνία Κυριακή 19/12/2021, 08:14
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέα μέτρα εισόδου στη χώρα: Πώς επιστρέφουν οι ταξιδιώτες από σήμερα

Νέα μέτρα εισόδου στη χώρα: Πώς επιστρέφουν οι ταξιδιώτες από σήμερα

Από σήμερα, Κυριακή και έως τις 10 Ιανουαρίου, ισχύουν τα νέα, αυστηρότερα μέτρα εισόδου στη χώρα, που εφαρμόζονται λόγω της εξάπλωσης της μετάλλαξης Όμικρον. 

Σύμφωνα με τα μέτρα αυτά, όλοι οι ταξιδιώτες που εισέρχονται στην Ελλάδα, ανεξαρτήτως υπηκοότητας και τρόπου εισόδου υποχρεούνται να επιδείξουν αρνητικό τεστ κορωνοϊού (PCR), το οποίο να έχει πραγματοποιηθεί τις τελευταίες 72 ώρες. 

Δεκτό γίνεται επίσης αρνητικό rapid test που έχει γίνει τις τελευταίες 24 ώρες. 

Το μέτρο αυτό ισχύει τόσο για τους ανεμβολίαστους όσο και για τους εμβολιασμένους και εκείνους που έχουν νοσήσει με κορωνοϊό. 

Οι αεροπορικές και ναυτιλιακές εταιρείες, καθώς και οι εταιρείες οδικών και σιδηροδρομικών μεταφορών υποχρεούνται στον έλεγχο του ταξιδιώτη πριν από την επιβίβασή του ώστε να επιβεβαιωθεί ότι φέρει τα απαραίτητα έγγραφα.

Οι ταξιδιώτες προς την Ελλάδα που διαγιγνώσκονται θετικοί στον κορωνοϊό, υπόκεινται σε προσωρινό περιορισμό, κατ’ οίκον ή σε κατάλληλο τόπο προσωρινής διαμονής που υποδεικνύεται από τις αρμόδιες αρχές, για δέκα ημέρες, ενώ όσοι έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό προ δεκατεσσάρων ημερών και διαγιγνώσκονται θετικοί, τίθενται σε προσωρινό περιορισμό επτά ημερών.

Λόγω της νέας μετάλλαξης περιορίζονται προσωρινά οι θαλάσσιες συνδέσεις με την Τουρκία, ενώ μειώνεται η πληρότητα στα πλοία που εκτελούν τα δρομολόγια Ελλάδα-Ιταλία και Ελλάδα-Αλβανία.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News