Κοινωνία Κυριακή 12/12/2021, 15:41
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πτώση της θερμοκρασίας τη Δευτέρα – Πού έριξε την περισσότερη βροχή

Έως 11 βαθμούς στην Αθήνα

Πτώση της θερμοκρασίας τη Δευτέρα – Πού έριξε την περισσότερη βροχή

Άστατος θα συνεχίσει να είναι ο καιρός και τη Δευτέρα, με τη θερμοκρασία να καταγράφει πτώση και να μην ξεπερνάει στην Αθήνα τους 11 βαθμούς Κελσίου. 

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεία, για αύριο αναμένονται βροχές, οι οποίες από το πρωί θα περιοριστούν σε Θράκη, Μακεδονία, Στερεά, Πελοπόννησο, Αιγαίο και Κρήτη.  

Τα φαινόμενα στα ανατολικά και στα βόρεια τμήματα του Αιγαίου και στη Θράκη θα είναι ισχυρότερα και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. 

Στα ορεινά των παραπάνω ηπειρωτικών αλλά και σε ημιορεινές περιοχές των κεντρικών και βορείων ηπειρωτικών θα εκδηλωθούν χιονοπτώσεις. Πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει για το Βορειοανατολικό Αιγαίο. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Θράκη από 5 έως 11 βαθμούς Κελσίου, στη Δυτική Μακεδονία από -4 έως 1, στην υπόλοιπη Μακεδονία από 1 έως 8, στη Θεσσαλία από 3 έως 10, στην Ήπειρο από 1 έως 11, στη Στερεά από 3 έως 11, στην Πελοπόννησο από 4 έως 14, στα νησιά του Ιονίου από 6 έως 10, στα νησιά του βορείου Αιγαίου από 5 έως 13, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου από 11 έως 15, στις Κυκλάδες από 10 έως 14, στα Δωδεκάνησα από 11 έως 17 και στην Κρήτη από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Η ελάχιστη θερμοκρασία αναμένεται προς το τέλος του 24ώρου. 

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ και τοπικά έως 6 μποφόρ. Στο κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ, όμως από το πρωί θα γίνουν δυτικοί 3 έως 5 Μποφόρ και προς το βράδυ μεταβαλλόμενοι 2 έως 4 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ και τοπικά έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ και τοπικά έως 6 μποφόρ. 

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές και από το απόγευμα από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 8 έως 11 βαθμούς Κελσίου. 

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε κατά διαστήματα βροχοπτώσεις ή χιονόνερο, καθώς και χιονοπτώσεις στα ορεινά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 Μποφόρ και στα δυτικά του νομού 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 4 βαθμούς Κελσίου. 

Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής 

Ιδιαίτερα μεγάλα αθροιστικά ύψη βροχής εμφάνισαν το τελευταίο διήμερο οι σταθμοί του δικτύου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, στο πλαίσιο του εν εξελίξει κύματος κακοκαιρίας, το οποίο έχει προκαλέσει αρκετά προβλήματα στα κεντρικά και στα δυτικά. 

Από το πρωί του Σαββάτου έως το πρωί της Κυριακής, συγκεκριμένα, ο σταθμός στα Θεοδώριανα Άρτας (Ήπειρος) κατέγραψε 340 χιλιοστά βροχής, ποσότητα που αντιστοιχεί σε 340 τόνους νερού ανά στρέμμα.  

Πολύ μεγάλα ύψη βροχής σημειώθηκαν και στη Δυτική Στερεά Ελλάδα (Κονιάκος Φωκίδας – 206 χιλιοστά) και στην Πελοπόννησο (Παναχαϊκό Όρος – 202 χιλιοστά).  

Πτώση της θερμοκρασίας τη Δευτέρα – Πού έριξε την περισσότερη βροχή-1

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News