Κοινωνία Σάββατο 11/12/2021, 13:28
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κακοκαιρία: Προβλήματα ηλεκτροδότησης στην Αττική, πτώσεις βράχων στα Τρίκαλα

Κακοκαιρία: Προβλήματα ηλεκτροδότησης στην Αττική, πτώσεις βράχων στα Τρίκαλα

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σημειώνονται από το πρωί του Σαββάτου σε όλη τη χώρα, καθώς το νέο βαρομετρικό χαμηλό βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. 

Τα φαινόμενα επεκτείνονται σε όλα τα ηπειρωτικά, στο ανατολικό Αιγαίο και στην Κρήτη, ενώ έως το βράδυ θα διευρυνθούν και στο υπόλοιπο Αιγαίο.

Χιονοπτώσεις, στο μεταξύ, σημειώνονται στα ορεινά, ενώ πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει κυρίως στο Ιόνιο και τις παράκτιες περιοχές των δυτικών ηπειρωτικών.  

Κακοκαιρία: Προβλήματα ηλεκτροδότησης στην Αττική, πτώσεις βράχων στα Τρίκαλα-1

Τα φαινόμενα στα δυτικά, νότια και βορειοανατολικά ηπειρωτικά είναι κατά τόπους πολύ ισχυρά.   

Το πρωί, τα μεγαλύτερα ύψη καταγράφηκαν στα δυτικά τμήματα, με τη μέγιστη βροχόπτωση έως το πρωί να παρατηρείται στα Θεοδώριανα Άρτας (157 χιλιοστά). 

Κακοκαιρία: Προβλήματα ηλεκτροδότησης στην Αττική, πτώσεις βράχων στα Τρίκαλα-2

Τρίκαλα: Καταπτώσεις βράχων – Ανεβαίνει η στάθμη των ποταμών 

Με 22 μηχανήματα η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις καταπτώσεις βράχων στο ορεινό οδικό δίκτυο και τα νερά στο οδόστρωμα, προκειμένου να γίνονται με ασφάλεια οι μετακινήσεις. 

Σύμφωνα με όσα τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων, Χρήστος Μιχαλάκης, η στάθμη των υδάτων στους ποταμούς είναι σε ανοδική πορεία. «Είμαστε σε εγρήγορση, προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα. 

Προβλήματα ηλεκτροδότησης στην Αττική 

Προβλήματα παρατηρήθηκαν στην ηλεκτροδότηση των νοτίων προαστίων, αφού οι ισχυροί άνεμοι ρίχνουν κλαδιά σε γραμμές του ΔΕΔΔΗΕ με αποτέλεσμα να τεθούν εκτός συστήματος. 

Τα προβλήματα εντοπίζονται στην Βούλα, την Βουλιαγμένη και την Άνω Γλυφάδα. 

Σύμφωνα με τους τεχνικούς, οι διακοπές αντιμετωπίζονται με χρόνο αποκατάστασης από 20 λεπτά έως μια ώρα. 

Ιδιαίτερα προσεκτικοί πρέπει να είναι οι πολίτες που κινούνται καθώς οι άνεμοι είναι θυελλώδεις και ειδικά στις παραλιακές περιοχές τα κύματα έχουν βγει μέχρι το πεζοδρόμιο. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News