Κοινωνία Σάββατο 11/12/2021, 10:30
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμβόλιο: Πάνω από 20.000 ραντεβού για παιδιά 5 έως 11 ετών

Περισσότεροι από 2,1 εκατ. πολίτες έχουν κάνει την 3η δόση

Εμβόλιο: Πάνω από 20.000 ραντεβού για παιδιά 5 έως 11 ετών

Μεγάλη κίνηση παρατηρείται στα ραντεβού για τον προγραμματισμό του εμβολιασμού των παιδιών ηλικίας 5 – 11 ετών, όπως γνωστοποίησε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς. 

«Υπάρχει μεγάλη κίνηση. Τα ραντεβού είναι ήδη πάνω από 20.000» τόνισε, σε συνέντευξη στον ΣΚΑΪ, υπενθυμίζοντας ότι οι εμβολιασμοί της συγκεκριμένης ηλικίας θα ξεκινήσουν μετά τις 15 Δεκεμβρίου. 

Ειδική μνεία έκανε κα στην αναμνηστική δόση, σημειώνοντας ότι 2.112.000 πολίτες έχουν κάνει ήδη την τρίτη δόση και περίπου 1.700.000 την έχουν προγραμματίσει. Αυτό αντιστοιχεί περίπου στο 65% των δικαιούχων.   

Στις 13/12 η πρώτη παραλαβή παιδικών εμβολίων 

Στις 13 Δεκεμβρίου θα γίνει η πρώτη παραλαβή παιδικών εμβολίων στη χώρα μας, των εταιριών Pfizer/BioNTech. Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) στις 25 Νοεμβρίου, ενέκρινε την χορήγηση του συγκεκριμένου εμβολίου σε παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών. 

Η δόση για τα παιδιά αυτής της ηλικίας είναι το 1/3 της δόσης του εμβολίου που χορηγείται στους μεγαλύτερους, δηλαδή, 10 μικρογραμμάρια σε σχέση με τα 30 μικρογραμμάρια που είναι το εμβόλιο των ενηλίκων. 

Οι μελέτες έδειξαν ότι η παραγωγή αντισωμάτων με τη δόση των 10 μικρογραμμαρίων ήταν συγκρίσιμη με την δόση των 30 μικρογραμμαρίων που δίνεται σε μεγαλύτερης ηλικίας άτομα. 

Πού θα γίνονται οι εμβολιασμοί παιδιών 

Οι εμβολιασμοί θα πραγματοποιούνται σε δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας και σε Νοσοκομεία και σε πρώτη φάση θα υπάρξουν εμβολιαστικά κέντρα για τα παιδιατρικά εμβόλια σε 75 περιοχές της Ελλάδος. Σταδιακά θα προστίθενται και περισσότερα εμβολιαστικά κέντρα και Κέντρα Υγείας. 

Στην Αττική οι εμβολιασμοί θα πραγματοποιούνται σε 5 εμβολιαστικά σημεία. Στο Παίδων Αγία Σοφία, στο Παίδων Πεντέλης, στο Ασκληπιείο Βούλας, στο Κέντρο Υγείας Αγίας Σοφίας στον Πειραιά και στο Κέντρο Υγείας Περιστερίου. 

Επίσης, στα νησιά και στις απομακρυσμένες περιοχές θα εφαρμοστούν «καταδρομικοί εμβολιασμοί», όπως έγινε με την πρώτη και τη δεύτερη δόση. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Πότε κάνουμε την 3η δόση και με ποιο εμβόλιο – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε

Moderna: Αναπτύσει εμβόλιο «κοκτέιλ» ενάντια σε Covid, γρίπη και RSV

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News