Κοινωνία Πέμπτη 9/12/2021, 14:50
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Ρώτα έναν Οικονομολόγο»: Διαδικτυακή εκδήλωση για την οικονομία 

Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών

«Ρώτα έναν Οικονομολόγο»: Διαδικτυακή εκδήλωση για την οικονομία 

Το πρόγραμμα «Ρώτα έναν Οικονομολόγο» είναι μια σειρά ανοιχτών συζητήσεων με κορυφαίους οικονομολόγους της χώρας. Για πρώτη φορά το κοινό μπορεί να τοποθετείται και να ρωτά άμεσα τους ειδικούς για την οικονομία. Περισσότερα για τους ενδιαφερόμενους στο esproject.gr/ask.

Την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου στις 18:00 καλεσμένος θα είναι ο διευθυντής του ΙΟΒΕ Νίκος Βέττας. Όσοι συμμετάσχουν θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουμε με έναν κορυφαίο οικονομολόγο για το κράτος και τα χρήματα, τα πρωτογενή πλεονάσματα, το δανεισμό, τα ελλείμματα και τις συντάξεις. Η εκδήλωση θα έχει θέμα: «Κράτος και Δημόσιο Ταμείο: Έσοδα, Έξοδα, Συντάξεις».

Για δήλωση συμμετοχής και περισσότερες λεπτομέρειες για την εκδήλωση μέσω Zoom στο esproject.gr/ask. 

Το «Ρώτα έναν Οικονομολόγο» υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης το E square Project. Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους 12 εκατ. ευρώ, χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) της περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants. 

Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow. 

Περισσότερα στο www.activecitizensfund.gr.

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News