Κοινωνία Πέμπτη 9/12/2021, 14:22
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έκτακτο δελτίου καιρού από την ΕΜΥ – Δύο διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας

Έκτακτο δελτίου καιρού από την ΕΜΥ – Δύο διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από απόψε έως και το πρωί της Κυριακής, με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους θυελλώδεις ανέμους.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα επηρεάσουν:

  • Από σήμερα το βράδυ και μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής τα νησιά του Ιονίου, τημ Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο.
  • Την Παρασκευή:

1. Μέχρι το μεσημέρι: Οι προαναφερθείσες περιοχές και η δυτική, κεντρική και βαθμιαία ανατολική Μακεδονία, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, η Θεσσαλία, η κεντρική Στερεά, οι Σποράδες, η Εύβοια, η ανατολική Πελοπόννησος και πρόσκαιρα η ανατολική Στερεά.

2. Μέχρι αργά το απόγευμα η Θράκη.

3. Από το μεσημέρι και μέχρι αργά το βράδυ τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

4. Μέχρι αργά το μεσημέρι πρόσκαιρα οι Κυκλάδες και η δυτική Κρήτη.

  • Θυελλώδεις νότιοι άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη με ένταση 7 με 8 μποφόρ και την Παρασκευή στο Αιγαίο θα φτάνουν τοπικά 9 μποφόρ.
  • Από τις νυχτερινές ώρες της Παρασκευής ένα νέο κύμα κακοκαιρίας θα επηρεάσει όλη τη χώρα από τα δυτικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες καθώς και χιονοπτώσεις στα βόρεια ηπειρωτικά. Θα επηρεαστούν αρχικά το Ιόνιο, τα ηπειρωτικά,τα νησιά του βoρείου και του ανατολικού Αιγαίου, η Εύβοια, οι Κυκλάδες,και πιθανώς πρόσκαιρα τα βορειότερα τμήματα των Δωδεκανήσων. Τα έντονα φαινόμενα το Σάββατο θα επηρεάσουν και την Αττική.

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News