Κοινωνία Δευτέρα 6/12/2021, 16:45
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δήμος Αθηναίων: Δωρεάν Wi-Fi σε 11 σημεία της πρωτεύουσας

Δήμος Αθηναίων: Δωρεάν Wi-Fi σε 11 σημεία της πρωτεύουσας

Σε 11 πολυσύχναστα σημεία της Αθήνας προσφέρονται δίκτυα ελεύθερου Wi-Fi τις τελευταίες εβδομάδες, μία πρωτοβουλία που εντάσσεται στο πλαίσιο μετασχηματισμού της πρωτεύουσας σε μία έξυπνη και βιώσιμη πόλη.

Τα σημεία στα οποία παρέχεται δωρεάν ασύρματο δίκτυο στους πολίτες είναι τα εξής: Πλατεία Συντάγματος, Λυκαβηττός, Πλατεία Ηρώων (Πλ. Ψυρρή), Πλατεία Κοτζιά, Σεράφειο Δήμου Αθηναίων, Κεντρική Βιβλιοθήκη Δήμου Αθηναίων (Δομοκού 2), Πνευματικό Κέντρο (Ακαδημίας 50), Λιοσίων 22, Πλατεία Καραμάνου, 1ο Κοιμητήριο Αθηνών και ΚΕΠ Πλατείας Βικτωρίας.

Στους δύο πρώτους μήνες λειτουργίας του, το πρόγραμμα έχει προσφέρει δωρεάν ίντερνετ σε περισσότερους από 100.000 χρήστες, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί σχεδόν 300.000 μοναδικές συνδέσεις, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων.

Οι πολίτες μπορούν να συνδεθούν στο δίκτυο σε δύο βήματα:

  • Οι πολίτες εντοπίζουν την λίστα με τα Wi-Fi δίκτυα στην φορητή συσκευή τους και επιλέγουν το δίκτυο “WiFi4EU” (εφόσον βρίσκονται σε ένα από τα γεωγραφικά σημεία που προσφέρουν κάλυψη)
  • Μόλις εμφανιστεί στην οθόνη τους η σελίδα εισόδου του portal του Δήμου Αθηναίων, πατάνε «Σύνδεση» και αυτόματα, αποκτούν πρόσβαση στο διαδίκτυο για τις επόμενες 12 ώρες.

Μετά το πέρας του χρόνου αυτού, αρκεί να επαναλάβουν τη διαδικασία.

Η πρόσβαση στο δίκτυο είναι δωρεάν και ελεύθερη για όλους, ενώ δεν απαιτούνται προσωπικά στοιχεία κατά την είσοδο και χρήση του δικτύου. Το δίκτυο WiFi4EU υλοποιείται με τεχνολογία isolation, η οποία απομονώνει την συσκευή μας από τους άλλους χρήστες του δικτύου για μέγιστη ασφάλεια.

«Η πρωτοβουλία αυτή σηματοδοτεί το ξεκίνημα μιας νέας εποχής, στην οποία οι ελεύθερες υπηρεσίες με επίκεντρο τον πολίτη διευρύνονται και στον ψηφιακό χώρο. Στόχος μας είναι το πρόγραμμα να επεκταθεί και στις 129 γειτονιές της Αθήνας, ούτως ώστε κάθε δημότης και κάθε επισκέπτης της πόλης να έχει τη δυνατότητα, στο πλαίσιο των ίσων ευκαιριών, να χρησιμοποιεί το διαδίκτυο, από όπου κι αν βρίσκεται. Η Αθήνα έχει μπει δυναμικά στη νέα ψηφιακή εποχή και ο Δήμος Αθηναίων μέσω της Αναπτυξιακής Εταιρείας Μηχανογράφησης, θα συνεχίσει να δημιουργεί τις συνθήκες που θα κάνουν ευκολότερη και περισσότερο λειτουργική την καθημερινότητα των δημοτών του», τονίζει ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Αθηναίων σχεδιάζει σταδιακά επέκταση του προγράμματος δωρεάν Wi-Fi σε όλες τις γειτονιές της πόλης.

Ο Δήμος Αθηναίων έχει δημιουργήσει επίσης 118 ψηφιακές υπηρεσίες, οι οποίες είναι προσανατολισμένες στις ανάγκες των πολιτών και των επιχειρήσεων. Στο πλαίσιο αυτό εκδίδονται πιστοποιητικά, βεβαιώσεις και έγγραφα ηλεκτρονικά, καταργώντας τις ουρές και τα ραντεβού στις υπηρεσίες.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Ψηφιακά η άδεια οδήγησης και κυκλοφορίας – Ηλεκτρονικό βιβλιάριο υγείας για παιδιά

ΕΦΚΑ: Ψηφιακά το επίδομα μητρότητας

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News