Κοινωνία Σάββατο 4/12/2021, 14:09
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάπας Φραγκίσκος: Χωρίς την Ελλάδα, ο κόσμος δεν θα ήταν ίδιος

Επίσημη επίσκεψη του Ποντίφικα στην Αθήνα

Πάπας Φραγκίσκος: Χωρίς την Ελλάδα, ο κόσμος δεν θα ήταν ίδιος

«Χωρίς την Αθήνα και χωρίς την Ελλάδα, η Ευρώπη και ο κόσμος δεν θα ήταν αυτό που είναι σήμερα». Το εν λόγω μήνυμα έστειλε ο Πάπας Φραγκίσκος, κατά την ομιλία του στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου τον υποδέχθηκε σήμερα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

 Πάπας Φραγκίσκος: Χωρίς την Ελλάδα, ο κόσμος δεν θα ήταν ίδιος-1

«Εδώ σύμφωνα με τη δήλωση του Σωκράτη άρχιζε κάποιος να νιώθει πολίτης. Εδώ ο άνθρωπος αντιλήφθηκε ότι ήταν ένα πολιτικό ον. Εδώ γεννήθηκε η δημοκρατία. Σήμερα, όχι μόνο στη Γηραιά Ήπειρο, υπάρχει μια υποχώρηση της Δημοκρατίας. Η συμμετοχή όλων είναι θεμελιώδους σημασίας όχι μόνο για την επίτευξη στόχων αλλά γιατί αποκαλύπτει το ποιοι είμαστε» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Ποντίφικας.  

Πάπας Φραγκίσκος: Χωρίς την Ελλάδα, ο κόσμος δεν θα ήταν ίδιος-2

Πάπας Φραγκίσκος: Χωρίς την Ελλάδα, ο κόσμος δεν θα ήταν ίδιος-3

Με ιδιαίτερη τιμή και συγκίνηση σας υποδέχομαι, τόνισε από την πλευρά της η Κατερίνα Σακελλαροπούλου υπογραμμίζοντας ότι η επίσκεψη έχει μεγάλη συμβολική αξία. Αναφέρθηκε δε στο έργο του Πάπα Φραγκίσκου και στην προσφορά στον πλησίον, ενώ εξήρε τη βαθιά κοινωνική ευαισθησία που χαρακτηρίζει το πολύτιμο έργο του.  

Πάπας Φραγκίσκος: Χωρίς την Ελλάδα, ο κόσμος δεν θα ήταν ίδιος-4

Πάπας Φραγκίσκος: Χωρίς την Ελλάδα, ο κόσμος δεν θα ήταν ίδιος-5

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας μίλησε, επίσης, για την πανδημία, σημειώνοντας ότι η προοπτική του εμβολιασμού σε όλο τον πλανήτη ανάγεται στο πιο μεγάλο ζήτημα δικαιοσύνης. Εστίαση ακόμη και στην Αγία Σοφία και ευχαρίστησε τον Πάπα για τη θέση που εξέφρασε. 

Μετά την ολοκλήρωση της διμερούς συνάντησης, ο Ποντίφικας έχει εθιμοτυπικές επαφές και με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.  Αργότερα, μέσα στην ημέρα, θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδας, Ιερώνυμο Β’, καθώς και άλλους εκκλησιαστικούς εκπροσώπους, ενώ αύριο θα ταξιδέψει στη Λέσβο, μετά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. 

Ο Ποντίφικας έφθασε στην Ελλάδα το πρωί του Σαββάτου, αφού έχει περάσει δύο μέρες στην Κύπρο, όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, και με τον Αρχιεπίσκοπο της Ορθόδοξης Εκκλησίας Κύπρου, Χρυσόστομο Β’. 

Πάπας Φραγκίσκος: Χωρίς την Ελλάδα, ο κόσμος δεν θα ήταν ίδιος-6

Πάπας Φραγκίσκος: Χωρίς την Ελλάδα, ο κόσμος δεν θα ήταν ίδιος-7

*Οι φωτογραφίες είναι από το Intimenews

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News