Κοινωνία Σάββατο 27/11/2021, 21:59
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καιρός: Μέχρι την Τρίτη βροχές και καταιγίδες – Ποιες περιοχές αφορά

Καιρός: Μέχρι την Τρίτη βροχές και καταιγίδες – Ποιες περιοχές αφορά

Θα συνεχιστούν οι βροχές και οι καταιγίδες, σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Καθώς ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό θα πλησιάσει τη χώρα από την περιοχή της Κεντρικής Μεσογείου, βροχές και τοπικές καταιγίδες αναμένονται από τα δυτικά, οι οποίες γρήγορα θα επεκταθούν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας έως τις βραδινές ώρες του Σαββάτου.

Στην Πελοπόννησο και στη Στερεά Ελλάδα τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά, ενώ στα δυτικά και νότια τμήματα της Πελοποννήσου υπάρχει πιθανότητα για τοπικές χαλαζοπτώσεις μικρού μεγέθους. Στο κεντρικό και νότιο Ιόνιο, στη Δυτική Στερεά και στη Δυτική Πελοπόννησο οι άνεμοι πιθανώς πρόσκαιρα να σημειώσουν σημαντική ενίσχυση. Λιγότερα και πιο τοπικά θα είναι τα φαινόμενα στα νότια-νοτιοανατολικά νησιωτικά τμήματα.

Ο βροχερός καιρός αναμένεται να διατηρηθεί έως και την Τρίτη 30 Νοεμβρίου.

Μέχρι αυτή τη στιγμή, συνεχίζουν να πλήττουν με σφοδρότητα τα έντονα καιρικά φαινόμενα τη Δυτική Ελλάδα. Αργά το απόγευμα του Σαββάτου, πλημμύρισε η εθνική οδός Πατρών – Πύργου, με αποτέλεσμα να σημειωθούν σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα. Την ίδια ώρα, στην ευρύτερη περιοχή στην Ηλεία και το Αλεποχώρι σημειώνονται έντονα καιρικά φαινόμενα.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, η εθνική οδός Πατρών – Πύργου έχει μετατραπεί σε ένα ποτάμι μετά από λίγα λεπτά βροχής το απόγευμα, ενώ οι οδηγοί που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στα αυτοκίνητά τους δυσκολεύονταν να κινηθούν. Μηχανήματα της Περιφέρειας έσπευσαν στο σημείο προσπαθώντας να βοηθήσουν ώστε ο χείμαρρος να βρει διέξοδο.

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News