Κοινωνία Πέμπτη 25/11/2021, 10:59
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προαστιακός: Εργασίες στον σταθμό ΣΚΑ – Πώς επηρεάζονται τα δρομολόγια 

Ο ΟΣΕ ζητάει την κατανόηση του επιβατικού κοινού για τυχόν τροποποιήσεις των δρομολογίων

Προαστιακός: Εργασίες στον σταθμό ΣΚΑ – Πώς επηρεάζονται τα δρομολόγια 

Εργασίες στο Σιδηροδρομικό Κέντρο Αχαρνών (ΣΚΑ) θα πραγματοποιούνται από τις 29 Νοεμβρίου έως και τις 16 Δεκεμβρίου όπως ανακοίνωσε η ΕΡΓΟΣΕ.

Οι εργασίες αυτές αποτελούν το τελευταίο κατασκευαστικό αντικείμενο μίας εκ των μακροβιότερων σιδηροδρομικών Συμβάσεων με αντικείμενο «την κατασκευή έργων υποδομής του τετραπλού σιδηροδρομικού διαδρόμου στο τμήμα μεταξύ Τριών Γεφυρών και της περιοχής ΣΚΑ). 

Για το διάστημα που θα διαρκέσουν οι εργασίες, δεν θα είναι δυνατή η απευθείας σύνδεση του Πειραιά και της Αθήνας με το Αεροδρόμιο, όπως επίσης και η σύνδεση των Λιοσίων με το Αεροδρόμιο. 

Όπως διευκρινίζεται, δεν επηρεάζονται οι απευθείας συνδέσεις της Αθήνας και του Πειραιά με το Κιάτο, τη Χαλκίδα και τη Θεσσαλονίκη. 
Επίσης δεν υπάρχουν επιπτώσεις στη σύνδεση του Αεροδρομίου με τους σταθμούς της Νεραντζιώτισσας και της Δ. Πλακεντίας, σταθμούς στους οποίους –μαζί με το Στ. Λαρίσης και τον Πειραιά– παρέχεται η εναλλακτική δυνατότητα μετεπιβιβάσεων από το δίκτυο του Προαστιακού στο σύστημα μέσων σταθερής τροχιάς της ΣΤΑΣΥ (Μετρό). 

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η Σύμβαση αυτή υπεγράφη το 2002 και πλέον με συντονισμένες προσπάθειες Αναδόχων και Σιδηροδρομικών Φορέων οριστικοποιείται με τις τελευταίες αυτές εργασίες προς όφελος του επιβατικού κοινού.

Παράλληλα, ο ΟΣΕ ζητάει την κατανόηση του επιβατικού κοινού για τυχόν τροποποιήσεις των δρομολογίων από 29/11 έως 16/12 και υπόσχεται ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να ολοκληρωθούν όσο το δυνατόν συντομότερα.

μονευρεωιες.γρ

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News