Κοινωνία Τετάρτη 24/11/2021, 08:49
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ν. Τζανάκης: 9.000 – 11.000 κρούσματα τον Δεκέμβριο με βάση το «κακό» σενάριο

Τα δύο σενάρια για την εξέλιξη της πανδημίας

Ν. Τζανάκης: 9.000 – 11.000 κρούσματα τον Δεκέμβριο με βάση το «κακό» σενάριο

Στα δύο σενάρια για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα αναφέρθηκε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega ο κ. Τζανάκης έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την πορεία του ιού, αναφέροντας ότι σύμφωνα με το κακό σενάριο δεν αποκλείονται 9.000 – 11.000 κρούσματα στις αρχές Δεκεμβρίου.

«Μας ακούμπησαν αυτά τα νούμερα. Είχαμε ανακοινώσει δύο σενάρια, ένα ευμενές και ένα δυσμενές. Σύμφωνα με το ευμενές σενάριο, θα είχame επιπέδωση καμπύλης κρουσμάτων στο τέλος Νοεμβρίου – αρχές Δεκεμβρίου, ενώ με το δυσμενές πάμε λίγο αργότερα, μετά τις γιορτές, που σημαίνει ότι θα έχουμε επιδείνωση των πανδημικών δεικτών. Στις γιορτές υπολογίζω πως θα έχουμε μεταξύ 5.000-6.000 κρούσματα, αυτό είναι το καλό σενάριο».

Ο καθηγητής εκτίμησε πως τα μέτρα θα ωφελήσουν τους πανδημικούς δείκτες, καθώς εξαναγκάζουν πολύ κόσμο να ελέγχεται. «Θα ήταν καλή ιδέα για όσους έχουν επαφές με ευάλωτους ανθρώπους στο σπίτι τους να ελέγχονται με rapid test. Οι εμβολιασμένοι μεταδίδουν πολύ λιγότερο. Οι εμβολιασμένοι θα πρέπει οπωσδήποτε να ελεγχθούν εάν έχουν το παραμικρό πρόβλημα που παραπέμπει σε κάποιο σύμπτωμα. Όταν είναι να πάνε σε κάποια εκδήλωση, θα μπορούσαν να κάνουν αυτοβούλως rapid test».

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News