Κοινωνία Δευτέρα 22/11/2021, 20:29
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θ. Πλεύρης: Τα μέτρα πίεσαν τους νέους – Τα δύο σενάρια για την πορεία της πανδημίας

Θ. Πλεύρης: Τα μέτρα πίεσαν τους νέους – Τα δύο σενάρια για την πορεία της πανδημίας

Δεν θα υπάρξει ούτε lockdown ούτε και σχετική εισήγηση από την επιστημονική επιτροπή, τόνισε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ενώ προσεθεσε ότι η τρίτη δόση πάει πάρα πολύ καλά, αν και δεν καταγράφεται ενδιαφέρον από τις μεγάλες ηλικίες για την πρώτη δόση.

Συγκεκριμένα σε συνομιλία του με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο Θ. Πλέυρης δήλωσε ότι στις μεγάλες ηλικίες, άνω των 60 ετών, δεν υπάρχει ενδιαφέρον για την πρώτη δόση. Αντιθέτως, αναφερόμενος στην αποτελεσματικότητα των πρόσφατων μέτρων, είπε ότι έχει «τσιμπήσει» η νεολαία που έχει νιώσει «ασφυκτική πίεση».

Για τα ποσοστά εμβολιασμού στο υπουργείο Υγείας, είπε ότι είναι στο 75%. «Έχω 25% ανεμβολίαστους», και στον ΕΟΦ είναι αντίστοιχα λίγο χαμηλότερα είπε ο Θ. Πλεύρης.

Ερωτηθείς για τα στοιχεία της πανδημίας είπε ότι τώρα θα αυξάνονται και τα νούμερα, με το καλό σενάριο να θέλει την κορύφωση στην πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου και το χείριστο σενάριο να βλέπει την κορύφωση μετά τα Χριστούγεννα.

Σύμφωνα πάντως με τον υπουργό Υγείας, υπάρχει σταθεροποίηση στις περιφέρειες που απασχολούν το υπουργείο αυτό το διάστημα: Στη Θεσσαλία μπορούμε να μιλάμε για πτώση και στη Θεσσαλονίκη υπάρχει σταθεροποίηση είπε ο κ. Πλεύρης. Έχουν ενδιαφέρον, πρόσθεσε, κάποια δεδομένα, όπως για παράδειγμα ότι η Αθήνα, με τα τουλάχιστον 300 κρούσματα, «παράγει» λιγότερες ΜΕΘ σε σχέση με τη Θεσσαλονίκη.

Τέλος, επανέλαβε ότι lockdown δεν θα γίνει για επιστημονικούς λόγους. Όπως εξήγησε, έχει εμβολιαστεί το 73% του ενήλικου πληθυσμού και δεν κινδυνεύει με βαριά νόσηση. «Ούτε στην (επιστημονική) επιτροπή πλέον καταγράφεται τάση εισήγησης για lockdown» προσέθεσε.

Διαβάστε επίσης:

Covid: Ποια μέτρα ισχύουν (αυτήν τη στιγμή) στις χώρες της Ευρώπη

Νέα μέτρα: Τριών ειδών χώροι από σήμερα – Τι ισχύει, οι στόχοι της κυβέρνησης

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News