Κοινωνία Πέμπτη 18/11/2021, 13:11
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξεκινά η επίταξη υπηρεσιών ιατρών για την ενίσχυση του ΕΣΥ

Ξεκινά η επίταξη υπηρεσιών ιατρών για την ενίσχυση του ΕΣΥ

Ξεκινά η επίταξη υπηρεσιών παθολόγων, πνευμονολόγων και γενικών ιατρών που θα ενισχύσουν το ΕΣΥ για την αντιμετώπιση της πανδημίας, καθώς, μόνο 40 ιδιώτες γιατροί ανταποκρίθηκαν στο σχετικό κάλεσμα του υπουργείου Υγείας.

Βάσει της απόφασης που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, δίνεται η δυνατότητα στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας για επίταξη προσωπικών υπηρεσιών ιατρών συμβεβλημένων με τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, με έδρα εντός των Περιφερειών Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και Θεσσαλίας, με διάρκεια ενός μήνα.

Η απόφαση ελήφθη δεδομένης της πληρότητας κλινών COVID-19 στις παραπάνω περιοχές και της επιτακτικής ανάγκης ενίσχυσης του ανθρώπινου δυναμικού των δημόσιων δομών υγείας για την περίθαλψη των νοσούντων από κορωνοϊό.

Μήνυμα Κ. Μητσοτάκη το απόγευμα

Το απόγευμα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να απευθύνει μήνυμα στους πολίτες για την πανδημία. Όπως έγραφε νωρίτερα το moneyreview.gr οι λόγοι είναι τρεις:

  • Πρώτον, θέλει να στείλει εκ νέου μήνυμα εμβολιασμού στους πολίτες σε ένα χρονικό σημείο όπου ο εμβολιασμός έχει αυξηθεί αισθητά και δείχνει πως το τείχος ανοσίας δεν είναι άπιαστο όνειρο. Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει έναν οδικό χάρτη έως τις εκλογές αποκλείοντας την λήψη μέτρων στα πρότυπα της Αυστρίας και της Γερμανίας, που ουσιαστικά έχουν αποκλείσει τους ανεμβολίαστους από όλες τις δραστηριότητες.  
  • Δεύτερον ο πρωθυπουργός θέλει να βάλει τέλος στην μεγάλη πολυφωνία που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στο μέτωπο της πανδημίας. Υπουργοί και γιατροί στέλνουν διαρκώς αντιφατικά μηνύματα στα τηλεπαράθυρα, μπερδεύοντας τους πολίτες που δεν ξέρουν ποια θα είναι η επόμενη μέρα. Ο πρωθυπουργός θα είναι ξεκάθαρος πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να λάβει επιπλέον μέτρα και θα πορευτεί με το σχέδιο που έχει εκπονήσει ως τώρα.
  • Το τρίτο μήνυμα του πρωθυπουργού θα αφορά την τρίτη δόση. Δεν αποκλείεται μάλιστα ο πρωθυπουργός να ανακοινώσει πως οι άνω των 65 ετών που δεν κάνουν την τρίτη δόση, μετά από ένα εύλογο χρονικό διάστημα δεν θα ισχύει τα πιστοποιητικό τους. Εάν αυτό ανακοινωθεί σήμερα, θα είναι και το μόνο «μέτρο» αν και επί της ουσίας πρόκειται για παρέμβαση εντός του ήδη υφιστάμενου πλαισίου που έχει διαμορφωθεί. 
Ακολουθήστε το Money Review στο Google News