Κοινωνία Παρασκευή 12/11/2021, 19:04
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

Θωρακίζεται το ΕΣΥ με κλίνες από τον ιδιωτικό τομέα – Προς επίταξη ιδιωτών τη Δευτέρα

Θωρακίζεται το ΕΣΥ με κλίνες από τον ιδιωτικό τομέα – Προς επίταξη ιδιωτών τη Δευτέρα

Σε νέα συμφωνία με τον ιδιωτικό τομέα, προχώρησε το υπουργείο Υγείας, λόγω του αυξημένου ιικού φορτίου σε ολόκληρη τη χώρα και ιδίως στη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλία. 

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, με απόφαση του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη και της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα και κατόπιν εισήγησης των διοικητών των αρμόδιων Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) και της Ομάδας Παρακολούθησης και Συντονισμού της Διαχείρισης ασθενών με Covid στα Νοσοκομεία, ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Ιωάννης Κωτσιόπουλος μέχρι σήμερα έχει υπογράψει Αποφάσεις Διάθεσης, όπως προβλέπονται από την σχετική νομοθεσία, με 11 ιδιωτικές κλινικές στη Θεσσαλονίκη, στη Λάρισα, στον Βόλο, στην Καρδίτσα, στα Τρίκαλα και στην Κοζάνη.

Ειδικότερα, πέραν των 296 κλινών που έχουν ήδη διατεθεί, υπεγράφησαν Αποφάσεις Διάθεσης για:

  • 155 κλίνες για Covid-19 περιστατικά
  • 191 απλές κλίνες για non Covid-19
  • 12 κλίνες σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ)
  • 10 κλίνες σε Μονάδες Αυξημένη Φροντίδας (ΜΑΦ)

Συνολικά μέχρι σήμερα έχουν διατεθεί μαζί με το προσωπικό τους για τη νοσηλεία Covid ασθενών 405 κλίνες για Covid περιστατικά, ενώ έχουν διατεθεί για non Covid περιστατικά 231 απλές κλίνες, κυρίως παθολογικών και χειρουργικών περιστατικών, 18 ΜΕΘ και 10 ΜΑΦ.

Συνολικά οι κλίνες που έχουν διατεθεί στο Εθνικό Σύστημα Υγείας από τις ιδιωτικές δομές ανέρχονται σε 664 κλίνες.

Επίταξη ιδιωτών από Δευτέρα

Υπενθυμίζεται πως χθες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ανακοίνωσε πως η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε επίταξη ιδιωτών γιατρών, εάν το Σαββατοκύριακο δεν έχουν καλυφθεί οι ανάγκες που έχουν καταγραφεί στο ΕΣΥ από γιατρούς του ιδιωτικού τομέα.

«Υπάρχει ανάγκη από πνευμονολόγους, από παθολόγους, από γενικούς γιατρούς. Ό,τι χρειάζεται για να ενισχύσουμε του ΕΣΥ θα το κάνουμε χωρίς να υπολογίσουμε το οποιοδήποτε κόστος, διότι εκεί γίνεται η μεγάλη μάχη και η προσπάθειά μας έχει ως προτεραιότητα να περιορίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τις ανθρώπινες απώλειες», υπογράμμισε ο ίδιος μεταξύ άλλων.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News