Κοινωνία Παρασκευή 12/11/2021, 17:11
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σούπερ μάρκετ: Επιστρέφει από αύριο ο περιορισμός των πελατών

Σούπερ μάρκετ: Επιστρέφει από αύριο ο περιορισμός των πελατών

Λιγότερα άτομα θα επιτρέπεται να βρίσκονται ταυτόχρονα εντός των σούπερ μάρκετ από αύριο, Σάββατο, καθώς, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του moneyreview επιστρέφει ο κανόνας 1 άτομο ανά 9 τ.μ. ο οποίος είχε καταργηθεί στις 25 Οκτωβρίου και είχε αντικατασταθεί από τον κανόνα 1 άτομο ανά 2 τ.μ.

Το μέτρο αυτό λαμβάνεται καθώς η ιδέα να επιτρέπεται στα σούπερ μάρκετ η είσοδος των ανεμβολίαστων πολιτών μόνο με αρνητικό rapid test εγκαταλείφθηκε, τουλάχιστον για την ώρα, καθώς κρίθηκε ότι αφενός θα προκαλέσει έντονες αντιδράσεις αφετέρου θα συναντήσει μεγάλες δυσκολίες στην εφαρμογή της.

Τα νέα κρούσματα

Ελαφρά άνοδο σημείωσε ο ημερήσιος αριθμός των νέων κρουσμάτων, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, τις τελευταίες 24 ώρες καταγράφηκαν 6.862 νέα κρούσματα.

Από την άλλη, αποκλιμάκωση κατέγραψε ο αριθμός των νέων θανάτων, στους 55 από 67 χθες, ενώ ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) κινήθηκε ανοδικά, στους 508 από 503 χθες.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Στο τραπέζι και νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους «αν χρειαστεί»

Mείωση ΦΠΑ στο καλάθι του καταναλωτή;

Ηλεκτρονικά σούπερ μάρκετ: Άλμα 117% στις πωλήσεις το 9ημηνο

Σούπερ μάρκετ: Oι κερδισμένοι της πανδημίας

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News